• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ2: Ζέστη και ο Smith 1ος!
Αγγλογερμανική μάχη μέσα στην Βαρκελώνη!
Νέα 13/06/2014 - 16:49

Με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 33 βαθμούς στον αέρα και την άσφαλτο να καίει στους 56 (!), οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εύλογα λοιπόν οι χρόνοι δεν έπεσαν κάτω από το 1:42 σήμερα το μεσημέρι.

 

Οι δυο πρώτες θέσεις κρίθηκαν στα εφτά χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε μια Αγγλογερμανική μονομαχία με το χρονόμετρο! Ο Bradley Smith βλέπει για δεύτερη φορά φέτος (η πρώτη στις ΕΔ4 του Κατάρ) το όνομά του στην κορυφή της λίστας με τους χρόνους!

 

Ο Stefan Bradl ήταν η δεύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα που έκανε την έκπληξη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τρεις Ισπανούς αναβάτες! Ο Marc Marquez μπήκε δυνατά και γρήγορα έγραψε καλούς χρόνους, με το 1:42.274 να του χαρίζει την τρίτη θέση.

 

Ο Jorge Lorenzo ψάχνει το ιδανικό set-up στη μοτοσυκλέτα του και ο Ισπανός - μεγάλος νικητής τα δυο τελευταία χρόνια στο Montmelo - δεν φαινόταν ιδιαίτερα χαρούμενος στο γκαράζ του. Ο Jorge ήταν τέταρτος αλλά μόλις κάτι παραπάνω από ένα δέκατο πίσω από τον Smith.

 

Την πεντάδα έκλεισε ο Pol Espargaro, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει το νέο ρεκόρ τελικής στην Βαρκελώνη, που έκανε το πρωί στις ΕΔ1 ο Dani Pedrosa (343,6χλμ/ώρα). Ο Rossi δεν βελτίωσε το πρωινό του χρόνο κι έμεινε στην έκτη θέση το απόγευμα.

 

Από εκεί και κάτω ακολουθούν τρεις Ducati στη σειρά, με τον Andrea Dovizioso να είναι η καλύτερη κόκκινη μοτοσυκλέτα, μπροστά από τον πολύ καλό Yonny Hernandez που είναι και πάλι στη δεκάδα! Ο Iannone δεν κατάφερε να βελτιώσει τον πρωινό του χρόνο - όταν τον είχε βοηθήσει και το slipstreaming του Marquez - κι έμεινε ένατος.

 

Με διαφορά στο ένα σχεδόν δευτερόλεπτο και με μόλις το δέκατο καλύτερο χρόνο, σαφέστατα ο Dani Pedrosa δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τη σημερινή ημέρα. Εκτός δεκάδας ο Alvaro Bautista αλλά και ο Aleix Espargaro, ο οποίος πάντως διατηρεί τον καλύτερο - και μοναδικό κάτω από το 1:42 - χρόνο στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Ο Ισπανός προσπάθησε να κάνει κάτι καλό στον τελευταίο του γύρο, αλλά έχασε το φρένα στην πρώτη στροφή της πίστας και δεν κατάφερε να βελτιώσει τη δωδέκατη θέση του. Ο Crutchlow βελτίωσε ελάχιστα το χρόνο του από το πρωί, αλλά είναι πολύ χαμηλά και με τέτοια παρουσία δεν έχει ελπίδα να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2. Ο Hayden ήταν στην πίστα και στις ΕΔ2.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2 ΕΔ2: Άρχοντας ο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Το MotoGP™ στον ΟΤΕ TV και την τριετία 2015-2017

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα