• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ3: Ένας «τέλειος» Bradl!
1η θέση για τον Γερμανό, 2ος ο Marquez, χαμηλά οι Rossi-Lorenzo
Νέα 14/06/2014 - 12:53

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές σήμερα το πρωί στην πίστα Montmelo της Καταλονίας, με τη θερμοκρασία του αέρα να φτάνει τους 28 βαθμούς και της ασφάλτου τους 37. Με αυτά τα δεδομένα, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα βλέπαμε σπουδαίες μάχες με το χρονόμετρο και οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου δεν μας απογοήτευσαν!

 

Τα τελευταία δέκα λεπτά συγκέντρωσαν όλο το ενδιαφέρον, όταν ένας καταπληκτικός Stefan Bradl κατάφερε με τον τελευταίο του τέλειο γύρο να ανέβει από την ενδέκατη στην πρώτη θέση! Ο Γερμανός βάζει τις βάσεις για κάτι καλό στη συνέχεια, καθώς θα μπει στις ΚΑΤ2 με ανεβασμένη ψυχολογία.

 

Δεύτερη θέση για τον Marc Marquez, ο οποίος πολύ νωρίς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του, ενώ στη συνέχεια ήταν σταθερός στο χαμηλό 1:42δ δείχνοντας ότι προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες δυσκολίες και στα ψηλά κερμπ της πίστας της Καταλονίας.

 

Ο Aleix Espargaro ήταν ο μόνος - από τους 24 αναβάτες - που δεν κατάφερε να βελτιώσει το χτεσινό εξαιρετικό του χρόνο, ο οποίος όμως του χαρίζει την τρίτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα των ΕΔ 1-2-3. Συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά με τους μηχανικούς του, ο Bradley Smith πέρασε άνετα στις ΚΑΤ2 χάρη στο 1:41.721 που έκανε σήμερα.

 

Οι ένδεκα πρώτοι κατάφεραν να πέσουν κάτω από το 1:42, ενώ οι δεκατρείς αναβάτες στις πρώτες θέσεις, είχαν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο!

 

Μόλις στην πέμπτη θέση συναντούμε τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, αυτή του Dani Pedrosa, ο οποίος είναι πιο κοντά στο 100% σε ό,τι έχει να κάνει με το εγχειρισμένο χέρι του. Ακολουθούν δυο ακόμα εργοστασιακοί οδηγοί, το δίδυμο της Movistar Yamaha.

 

Ο Jorge Lorenzo έκανε για 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου καλύτερο χρόνο από τον Valentino Rossi, ωστόσο κανείς τους δεν ήταν ευχαριστημένος με την 6η και 7η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Αντίθετα ήταν τα συναισθήματα στο γκαράζ του Yonny Hernandez!

 

Ο Κολομβιανός ακολουθώντας για τρεις γύρους τη μοτοσυκλέτα του Valentino Rossi, κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2, φέρνοντας την OPEN Ducati του στην 8η θέση και αφήνοντας πίσω τους τρεις εργοστασιακούς οδηγούς της εταιρείας! Παράλληλα, ο Hernandez κατάφερε να κάνει και νέο ρεκόρ τελικής (343,8χλμ/ώρα)! Ένα Σάββατο που σίγουρα θα θυμάται για αρκετό καιρό!

 

Θέση μέσα στη δεκάδα πήρε ο Andrea Dovizioso - η δεύτερη Ducati με διαφορά 10 χιλιοστών από τον Κολομβιανό - ενώ την τελευταία στιγμή τα κατάφερε και ο Pol Espargaro. Η Ισπανία δεν ταιριάζει στον Alvaro Bautista, ο οποίος έμεινε εκτός δεκάδας (όπως και στην Jerez) και θα χρειαστεί για τέταρτη φορά φέτος (Jerez, Austin, Mugello, Catalunya) να δώσει μάχη στις ΚΑΤ1.

 

Τα δυο εισιτήρια που δίνουν την πρόκριση στις ΚΑΤ2 θα διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις και οι Cal Crutchlow και Andrea Iannone, με τον τελευταίο να είναι αρνητική έκπληξη, καθώς μας έχει συνηθίσει να είναι ιδιαίτερα δυνατός στον ένα γύρο. Ο Nicky Hayden παρά το πονεμένο του καρπό, κατάφερε να είναι η κορυφαία OPEN Honda, στην 14η θέση.

 

Δείτε τους συνδυασμένους χρόνους και τις τελικές στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2 ΕΔ3: Οδοστρωτήρας!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3 ΕΔ3: Πανίσχυρος Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα