• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ρεζίλι του μηχανοκίνητου αθλητισμού
Αφορά το χώρο του αυτοκινήτου!
Νέα 23/07/2014 - 18:01

Μπήκε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατάφερε να γίνει ρεζίλι λίγο μετά την ανακήρυξη σε Ομοσπονδία της ΟΜΑΕ, που πήρε τη θέση της ΕΛΠΑ στο χώρο του αυτοκινήτου! Γιατί τι άλλο είναι από ρεζίλι το να ζητάει η ΕΣΗΕΑ την προστασία των πολιτικών για την ασφάλεια μέλους της, που απειλείται από αγωνιζόμενο ή αγωνιζόμενους γιατί απλά έγραψε και έδωσε προβολή σε μια απόφαση τιμωρίας τους από την ΟΜΑΕ! 

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ζητά από τους Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια να αναλάβουν πρωτοβουλίες:  

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Σαρημπαλίδη, ο οποίος κατήγγειλε στο Δ.Σ. ότι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις απειλητικού-υβριστικού περιεχομένου. Αφορμή για τις απειλές κατά της ζωής του και μελών της οικογένειάς του, που δέχτηκε ο συνάδελφος, αποτέλεσε η αρθρογραφία του σχετικά με απόφαση της Ελλανοδίκου Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος να θέσει εκτός κατάταξης οδηγό αγώνων για χρήση αντικανονικών καυσίμων. Το συγκεκριμένο επεισόδιο προστίθεται σε μια ακολουθία παρόμοιων γεγονότων με θύματα αθλητικούς συντάκτες οι οποίοι, υπό όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες, καλούνται να πράξουν το καθήκον τους, υπερασπιζόμενοι την ανεξάρτητη και δημοσιογραφικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα σταθεί αποφασιστικά και αμετακίνητα στο πλευρό του συναδέλφου και θα του παράσχει τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της Ένωσης. Ζητεί, δε, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για τα καταγγελλόμενα του συναδέλφου, ώστε να εξαλειφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία κατ' επανάληψη έχουμε καταγγείλει».

 

Δεν έφταναν λοιπόν οι απειλές που δέχονταν και δέχονται συνάδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του χώρου του ποδοσφαίρου, έφθασε η “μόδα” και στον μηχανοκίνητο κόσμο! Μάλιστα ο συγκεκριμένος συνάδελφος έδωσε βήμα σε όλους όσους ήθελαν να απαντήσουν μέσω της ιστοσελίδας στην οποία γράφει για όλο το θέμα που δημιουργήθηκε με την τιμωρία. Φυσικά και ο δημοσιογράφος δεν είχε καμία ανάμειξη στη λειτουργία και την απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης από την ΟΜΑΕ!

Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην επεκταθούν τέτοια φαινόμενα και στο χώρο της ΑΜΟΤΟΕ, της Ομοσπονδίας της Μοτοσυκλέτας, αν και έχουμε ενδείξεις ότι σύντομα θα έχουμε και εκεί γεγονότα, αφού ήδη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας βρίζει δημοσιογράφους για την κριτική που κάνουν και μάλιστα έχει αποκλείσει κάποιους από τη λίστα των δελτίων τύπου κάποιου αθλητικού σωματείου, στο οποίο παίζει ο ίδιος τον κύριο ρόλο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ταξίδι στο Sachsenring

« Προηγούμενο άρθρο

Ο De Puniet για την πρόοδο της Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα