• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Ο Pedrosa σταμάτησε το σερί του Marquez!
Στο βάθρο οι Lorenzo και Rossi, 4ος με διαφορά 10,5δ ο Marquez!
Νέα 17/08/2014 - 17:04

Ο 11ος αγώνας της φετινής χρονιάς θα μείνει στην ιστορία ως ο αγώνας που ο Dani Pedrosa κατάφερε να σταματήσει τη ξέφρενη πορεία του Marc Marquez! Η Τσεχία και η πίστα του Brno, μαζί με τους πολλούς θεατές στις κερκίδες, έγιναν μάρτυρες ενός διαφορετικού αγώνα, σε σχέση με ό,τι έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν φέτος.

Ο Marc Marquez αντιμετώπισε πολλά προβλήματα – ενδεχομένως με τα ελαστικά του – και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό τόσο του Dani Pedrosa, όσο και του Jorge Lorenzo που είχαν ξεχωρίσει. Ο Valentino Rossi ήταν στην τρίτη θέση και χρειάστηκε να δώσει δυνατή μάχη με τον Marquez, προτού ο Ισπανός συνειδητοποιήσει ότι στο σημερινό αγώνα θα έπρεπε να συμβιβαστεί με μια θέση εκτός βάθρου!

Περίεργος αν μη τι άλλο ο αγώνας, με έναν εκπληκτικό στο ζέσταμα Jorge Lorenzo να κάνει δυνατή εκκίνηση και να προσπαθεί να ανοίξει διαφορά από τους αντιπάλους του, χωρίς όμως να το κατορθώνει. Από την άλλη, ο Pedrosa ήταν πολύ δυνατός όλο το Σ/Κ και το απέδειξε με καταπληκτικό τρόπο σήμερα, κλείνοντας πολλά στόματα όσων αμφισβητούσαν την επιλογή του HRC να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Στους τελευταίους γύρους ο Ισπανός του HRC είχε θέμα με την πρόσφυση του πίσω ελαστικού του – κάτι που τον είχε προβληματίσει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Indianapolis – κι επέτρεψε στον Lorenzo να πλησιάσει στα τέσσερα δέκατα. Μέχρι εκεί όμως, καθώς κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία τη διαφορά που είχε φτιάξει νωρίτερα.

Ποιός πράγματι θα περίμενε ότι ο Marquez δεν θα κατάφερνε καν να ανέβει στο βάθρο; Ο αναβάτης που στη μεγάλη κατηγορία έχει ποσοστό πάνω από 93% στη συχνότητα που ανεβαίνει στο βάθρο, έκανε ίσως το χειρότερό του αγώνα και αυτό δεικνύει η διαφορά των 10,5δ από τον ομόσταυλό του.

Οι Iannone και Dovizioso – έχοντας επιλέξει να φορέσουν το πιο μαλακό πίσω ελαστικό – κατάφεραν να οδηγήσουν για μερικά λεπτά τον αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια αναπόφευκτα υποχώρησαν κι έδωσαν μεταξύ τους μάχη για την πέμπτη θέση. Νικητής ο εξαιρετικός Andrea Iannone!

Ο Stefan Bradl έκανε μοναχικό αγώνα στην έβδομη θέση, με τον Aleix Espargaro πολύ πιο πίσω και τους Smith και Bautista να κλείνουν τη δεκάδα. Ο Cal Crutchlow είχε μια πτώση πολύ νωρίς, στο δεύτερο γύρο, ξαναμπήκε στην πίστα αλλά αργότερα αποσύρθηκε οριστικά. Πτώσεις είχαν τόσο ο Pol Espargaro, όσο και ο Michael Laverty. Οι Hernandez και Petrucci εγκατέλειψαν με μηχανικό πρόβλημα.

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto2: Εύκολα τη νίκη ο Rabat

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Ούτε εγώ δεν το περίμενα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα