• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στην Ουαλία από το 2016!
Υπεγράφη 5ετές συμβόλαιο, με επιλογή ανανέωσης για άλλα 5 χρόνια!
Νέα 20/08/2014 - 11:30

Όπως όλα δείχνουν, η Circuit of Wales θα πάρει τη θέση του Silverstone στ ημερολόγιο αγώνων του MotoGP από το 2016! Η νέα πίστα, που ετοιμάζεται δίπλα στην περιοχή Ebbw Vale, ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με την Dorna, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη πέντε χρόνια!

«Η συμφωνία μας με την Dorna αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη της Circuit of Wales δήλωσε ο Michael Carrick, Διευθύνων Σύμβουλος της πίστας. «Τo MotoGP είναι η επιτομή των παγκόσμιων αγώνων μοτοσικλέτας και οι προσδοκίες τόσο των διοργανωτών, όσο και των εκατομμυρίων οπαδών παγκοσμίως, είναι η διεξαγωγή αγώνων παγκόσμιας κλάσης, σε χώρους υψηλών προδιαγραφών».

«Ανυπομονούμε να εκπληρώσουμε αυτές τις προσδοκίες, όταν θα καλωσορίσουμε επίσημα το MotoGP το 2016, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε στενά με την Dorna και την FIM σχετικά με τον Βρετανικό Γύρο του Πρωταθλήματος για το 2015».

Από την πλευρά του, ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna, τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Circuit of Wales, μετά την εμπλοκή της με το συγκεκριμένο project για πάνω από τέσσερα χρόνια. Η δέσμευση με τo MotoGP είναι προφανώς ο καταλύτης ενός μεγάλου φάσματος με συναρπαστικά έργα, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής, ενώ δουλεύουμε με την FIM, όσον αφορά στην έγκριση της πίστας για τη διοργάνωση αγώνων MotoGP.»

Το όλο project δεν περιλαμβάνει μόνο μια διαδρομή 5,6χλμ, που εκμεταλλεύεται την φυσική ροή της τοπογραφίας της περιοχής, αλλά και μια εσωτερική μονάδα-προπονητήριο, διοργανώσεις motocross, trial και enduro, μια διεθνών προδιαγραφών πίστα kart, εγκαταστάσεις για σχολή οδηγών και πολλούς χώρους για ξεκούραση και ψυχαγωγία.

Η πίστα σαφώς θα συνδράμει στην ανάπτυξη της περιοχής Blaenau Gwent, με βασικούς κινητήριους άξονες την απασχόληση των νέων, την εκπαίδευση και τη δομή ακαδημιών, επενδύοντας με αυτόν το τρόπο στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μ. Βρετανία.

Επόμενο άρθρο »

Παραμένει ο Camier στον Aspar

« Προηγούμενο άρθρο

Άλλαξαν οι κανονισμοί υπέρ του Quartararo!

Χορηγοί