• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν ήταν ο φόβος!
Αλλά η πρόσφυση που ήταν πολύ χαμηλή
Νέα 12/09/2014 - 23:31

Ο Jorge Lorenzo τόνισε ότι δεν ήταν το συναίσθημα του φόβου που τον άφησε 12ο στις ΕΔ1 και 8ο στις ΕΔ2, αλλά η πολύ χαμηλή πρόσφυση της πίστας, ειδικά στις εισόδους των στροφών!

«Δεν νομίζω ότι φοβήθηκα ενθυμούμενος την πτώση στο Assen . Ήμουν αφενός προσεκτικός και αφετέρου χρειάστηκα περισσότερους γύρους για να βρω καλή αίσθηση. Δεν έχουμε και καλή πρόσφυση στις εισόδους για να μείνουμε πλαγιασμένοι στο μέγιστο και αυτό είναι ένα πρόβλημα για όλες τις Yamaha».

«Το πρωί είδα τις πολλές πτώσεις και όταν τις βλέπεις πηγαίνεις ακόμα πιο προσεκτικά! Προσπαθείς να ηρεμήσεις, να βρεις το όριο στις στροφές, αλλά σίγουρα επηρεάζεσαι όταν βλέπεις τόσες πτώσεις».

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η διαφορά ανάμεσα σε στεγνό και βρεγμένο είναι 10-15δ αλλά εδώ ήταν πάνω από 20δ κι έτσι υπήρχε μεγάλη διαφορά στην πρόσφυση κι έπρεπε να είσαι προσεκτικός. Έχουμε traction control κι έτσι δεν είδαμε πτώσεις στις εξόδους, αλλά στο μπροστινό η γόμα που υπήρχε από τους αγώνες αυτοκινήτων, μας έδινε λιγότερη πρόσφυση κι εύκολα έκανες το λάθος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στο Misano όταν βρέχει γλιστρά περισσότερο απ’ ότι σε άλλες πίστες, υπάρχει και η γόμα από τα αυτοκίνητα κάτω, οπότε πρέπει να φρενάρεις λίγο πιο μαλακά, απ’ ότι σε άλλες πίστες».

«Για μένα ήταν δύσκολο να βρω καλή αίσθηση στη βροχή, μιας και ξεκίνησα πιο προσεκτικά από άλλους οδηγούς, ίσως περισσότερο απ’ ότι έπρεπε. Και πάλι όμως, δεν νομίζω ότι έχουμε το ιδανικό στήσιμο να είμαστε τόσο γρήγοροι, όπως οι Honda και οι Ducati στο βρεγμένο».

«Πρέπει να δουλέψουμε στις εισόδους των στροφών, ώστε να βρούμε καλύτερη πρόσφυση στο πίσω μέρος. Έπρεπε να φρενάρουμε πιο νωρίς και ήμασταν πολύ ήπιοι στις εισόδους και χάναμε πολύ χρόνο. Αν βρέχει αύριο, σ’ αυτό θα δουλέψουμε».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Αγώνας δρόμου!

« Προηγούμενο άρθρο

Συνετός ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα