• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Miller μιλά για το MotoGP
«Πετάω στα σύννεφα με την ευκαιρία που μου δόθηκε!»
Νέα 25/09/2014 - 22:25

Ο Jack Miller παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μπροστά στα ΜΜΕ, μετά και την επίσημη ανακοίνωση ότι το 2015 θα είναι στη μεγάλη κατηγορία, με την ομάδα της CWM LCR Honda!

«Φυσικά και πετάω στα σύννεφα με την ευκαιρία που μου δόθηκε. Υπάρχουν βέβαια πολλά ερωτηματικά, αλλά ο Marc ήταν πιο ελαφρύς και πιο μικρόσωμος από εμένα. Έτσι, από φυσικής κατάστασης πιστεύω ότι μπορώ να την οδηγήσω», σχολίασε ο Αυστραλός άσος.

«Το ότι πάω στο MotoGP την επόμενη σεζόν αποτελεί ένα μεγάλο βήμα. Έχω μια μεγάλη περίοδο μπροστά μου και πιστεύω ότι με το χρόνο, αλλά και την κατάλληλη νοοτροπία, τα πάντα είναι δυνατά. Είναι μια μοτοσυκλέτα. Έχει δυο ρόδες και κινητήρα. Θα βάλω τα δυνατά μου».

«Ο καθένας έχει τον τρόπο του», εξήγησε ο Miller, σε ερώτηση σχετική με το γεγονός ότι αποφάσισε να μην αγωνιστεί στην Moto2. «Όλα τα παιδιά εδώ ήταν επιτυχημένοι στη μεσαία κατηγορία, αλλά δικός μου στόχος είναι να είμαι με τους καλύτερους του κόσμου και αν σου παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία, γιατί να μην την αρπάξεις;».

«Σίγουρα θα μου λείψει η οδήγηση μιας 600άρας, μιας μοτοσυκλέτας παρόμοιας με αυτή του MotoGP - σε βάρος - αλλά με λιγότερη δύναμη και ηλεκτρονικά. Δεν θα έχω και την εμπειρία. Ελπίζω όμως ό,τι χάσω από εκεί, να το κερδίσω με δυο χρόνια μάθησης στο MotoGP».

Στη συνέχεια, ο Αυστραλός αποκάλυψε ότι οι συνομιλίες του με την Honda ξεκίνησαν ίσως και από τον περασμένο Μάιο, όταν είχε κερδίσει τους τρεις από τους πέντε πρώτους Γύρους της σεζόν! «Ήταν αρκετά πριν. Θα έλεγα περίπου στο Le Mans. Τότε ξεκινήσαμε να το σκεφτόμαστε σοβαρά. Ίσως και λίγο πιο μετά».

Κατά 99%, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα τον δούμε με την MotoGP μοτοσυκλέτα στο τεστ μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα της σεζόν στην Βαλένθια. Εκεί θα οδηγήσει τη διπλάσια σε βάρος μοτοσυκλέτα της μεγάλης κατηγορίας.

«Θα πρέπει να προπονηθώ πολύ, για να περάσω από μια μοτοσυκλέτα 80 κιλών σε μια των 150! Είναι μεγάλο το βήμα. Θα προσπαθήσω να δυναμώσω τους μύες μου. Αλλά θα οδηγήσω τη μια μετά την άλλη στη Βαλένθια και δεν νομίζω ότι μπορώ να δυναμώσω μέσα σε μια νύχτα! Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει».

Τέλος, μίλησε για το Πρωτάθλημα της Moto3, εκεί όπου χρειάζεται να υπερασπιστεί ένα προβάδισμα εννέα βαθμών στους πέντε τελευταίους Γύρους της χρονιάς, απέναντι στους πολύ δυνατούς Alex Rins και Alex Marquez.

Όσο για το αν χάσει τελικά τον Τίτλο; «Κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν χάνει. Ούτε εγώ. Έτσι, ο στόχος μου είναι να κερδίσω, αλλά δεν θα τα βάψω και μαύρα αν τελικά δεν τα καταφέρω».

Επόμενο άρθρο »

Είπαν για τη μετακίνηση του Miller στο MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Η ιστορία των GP στην Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα