• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Οι αριθμοί!
Στατιστικά πριν τον 15ο Γύρο!
Νέα 09/10/2014 - 05:00

65 - Τόσους βαθμούς προηγείται η Honda της Yamaha στη βαθμολογία των κατασκευαστών! Αν καταφέρει το HRC να διευρύνει το προβάδισμά του για τουλάχιστον δέκα βαθμούς - μετά τον αγώνα στο Motegi - τότε θα εξασφαλίσει τον 21ο Τίτλο της στη μεγάλη κατηγορία.

37 - Πρόκειται για το 37ο GP στην Ιαπωνία. Το πρώτο έγινε στη διάσημη πίστα της Suzuka το 1963. Τρεις πίστες έχουν φιλοξενήσει GP στην Ιαπωνία: Suzuka (19 φορές), Motegi (15) και Fisco (2).

32 - Στην Aragon, ο Lorenzo πήρε την 32η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία, μια παραπάνω από τον τέσσερεις φορές φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή (500cc) Eddie Lawson. Μόνο πέντε οδηγοί είναι μπροστά του: Valentino Rossi (81 νίκες), Giacomo Agostini (68), Mick Doohan (54), Casey Stoner (38) και Mike Hailwood (37).

14 - Ο 19χρονος Maverick Vinales πήρε την 14η νίκη της καριέρας του στην Aragon. Μόνο τέσσερεις οδηγοί είχαν περισσότερες νίκες πριν φτάσουν στην ηλικία των 20 χρονών: Marc Marquez (26), Dani Pedrosa (21), Valentino Rossi (17) και Jorge Lorenzo (15).

11 - Η έκτακτη συμμετοχή στην Moto3 στην Aragon - Hiroki Ono - πήρε την 11η θέση στον αγώνα. Πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα Ιάπωνα αναβάτη στη μικρή κατηγορία, μετά την 8η θέση που είχε πάρει και πάλι ο Ono το 2011 στην Jerez!

10 - Την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Ιαπωνία, θα έχουν περάσει ακριβώς δέκα χρόνια από τότε (2004) που ο Casey Stoner χάρισε στην ΚΤΜ την πρώτη της νίκη σε GP, στα 125cc στην Μαλαισία.

4 - Στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας, έχουν επικρατήσει τέσσερεις διαφορετικοί οδηγοί: Dani Pedrosa, Marc Marquez, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν στους τελευταίους δυο αγώνες του 2012 και στους πρώτους του 2013: Casey Stoner, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Marc Marquez.

2 - Για πρώτη φορά, από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία πέρυσι, ο Marc Marquez δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε δυο συνεχόμενους Γύρους του Πρωταθλήματος!

2η θέση - Η δεύτερη θέση του Aleix Espargaro στην Aragon, σηματοδότησε την πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο αναβάτης με μοτοσυκλέτα που δεν είναι εργοστασιακή ή δορυφορική από Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki ή Yamaha. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν το 2006 στην Πορτογαλία, όταν ο Kenny Roberts τερμάτιζε στην 3ος με KR211V.

0.057δ - Αυτή ήταν η διαφορά που χάρισε τη νίκη στον Romano Fenati στον προηγούμενο αγώνα της Aragon, με αντίπαλο τον Alex Marquez. Πρόκειται για την όγδοη φορά φέτος που ο αγώνας της μικρής κατηγορίας κρίνεται με διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο κάτω από ένα δέκατο!

0 - Το βάθρο στην Aragon δεν είχε εκπρόσωπο της Repsol Honda για πρώτη φορά από το 2012, όταν στο Misano είχαμε Honda, αλλά ήταν αυτή του Alvaro Bautista. Ο τελευταίος αγώνας που δεν είχαμε καθόλου αναβάτη της Honda στο βάθρο, ήταν ο τελευταίος Γύρος της σεζόν 2010 στη Βαλένθια, όταν οι τρεις πρώτοι ήταν οι: Jorge Lorenzo (Yamaha), Casey Stoner (Ducati) και Valentino Rossi (Yamaha).

0 - Κανείς οδηγός της Honda δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον Τίτλο μέσα στο Motegi, σε καμμία από τις τρεις κατηγορίες του Πρωταθλήματος!

Επόμενο άρθρο »

Δελτίο τύπου MOTOGAS RACING

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Clinica Mobile!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα