• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Η υπεράσπιση του Τίτλου;
Δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση!
Νέα 13/10/2014 - 10:20

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014, Marc Marquez, τονίζει ότι το βάρος των προσδοκιών από τον ίδιο φέτος, δεν έκανε καθόλου εύκολο το έργο της υπεράσπισης του περσινού του Τίτλου.

«Το να έχω κερδίσει τον Τίτλο ήδη από πέρυσι, ήταν κάτι το φανταστικό! Φέτος, ενδεχομένως για κάποιους ο Τίτλος να φάνηκε εύκολη υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πιο δύσκολο από πέρυσι! Άλλωστε τότε δεν υπήρχε η πίεση και αν έκανα κάποια λάθη, δεν υπήρχε θέμα καθώς ήμουν rookie», σχολίασε ο Marquez.

«Φέτος όμως η πίεση υπήρχε και προσπάθησα να τη διαχειριστώ καλά κι έκανα ένα καταπληκτικό πρώτο μισό. Όμως με τη μεγάλη διαφορά που είχα, μάλλον αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω παραπάνω ρίσκα σε Misano και Aragon και αυτό θα μου γίνει μάθημα για τη νέα σεζόν. Πάντα δείχνω χαμογελαστός, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθώ σ’ αυτό το επίπεδο. Περίμεναν πολλά από εμένα και αυτή η πίεση είναι μεγάλη για τον οποιοδήποτε».

«Στην αρχή της σεζόν ένοιωθα τόσο καλά και αποκτήσαμε μεγάλο πλεονέκτημα στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος! Ο Jorge προσπαθούσα και ο Valentino ήταν πάντα εκεί, ενώ και ο Dani το πάλευε σε κάποιους αγώνες. Είχαμε το πλεονέκτημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει μέχρι το τέλος, διότι μπορεί να έρθει ένας τραυματισμός, ή αγώνες όπως στο Misano και στην Aragon».

«Γνωρίζεις εξ αρχής ότι μέσα στη σεζόν θα μπορείς να κάνεις το λιγότερο ένα-δυο λάθη, διότι το Πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Κατάφερα να διαχειριστώ καλά την κατάσταση και ειδικά με την τεράστια βοήθεια της Honda. Ήταν σημαντικό να διατηρήσω ψηλά το κίνητρό μου, να υπάρχουν καλές σχέσεις μέσα στο box, αλλά παράλληλα να είσαι και επαγγελματίας. Χάρη σ’ αυτά, καταφέραμε να πάρουμε τον Τίτλο».

Το γεγονός ότι ο Marquez έγινε ο πρώτος αναβάτης της Honda που καταφέρνει να εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα μέσα στην πίστα του κατασκευαστή, το Motegi, ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα το HRC. Βέβαια, ο 21χρονος αναβάτης θα προτιμούσε να πανηγύριζε τον Τίτλο μπροστά στους οπαδούς του στην Aragon!

«Για τη Honda ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσει τον Τίτλο στο Motegi, αλλά εγώ προτιμούσα να τα είχα καταφέρει στην Aragon, μέσα στην πατρίδα μου», δήλωσε ο Marquez. «Η δεύτερη καλύτερη επιλογή για όλους όμως, θα ήταν εδώ. Η πίεση υπήρχε, διότι θυμάμαι ότι όταν συνάντησα τον Πρόεδρο της Honda, μου είπε ότι θα έρθω την Κυριακή στην πίστα να σε δω να κερδίζεις το Πρωτάθλημα! Φοβήθηκα λίγο, αλλά όταν τον είδα στο parc ferme του έδωσα μια μεγάλη αγκαλιά και νομίζω ότι και αυτός ήταν πολύ χαρούμενος».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ό,τι δεν έδειξε η TV!

« Προηγούμενο άρθρο

7ος ο Bradl στην Ιαπωνία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα