• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
XL Sport
Ένα Volkswagen με κινητήρα Ducati!
Νέα Αγοράς 14/10/2014 - 13:10

Μην ανησυχείτε! Δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος στον browser σας! Είστε στη σωστή σελίδα, είναι το motograndprix.gr και ασχολούμαστε αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες! Ωστόσο το παραπάνω μοντέλο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το χώρο των δυο τροχών!

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι το Volkswagen XL Sport και βασίζεται στο Volkswagen XL1, που είναι ένα υβριδικό μοντέλο με πετρελαιοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα και ισχυρίζεται ότι είναι το πιο οικονομικό αυτοκίνητο όλων των εποχών!

Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως εμάς, είναι η πιο σπορ έκδοση του αυτοκινήτου, η XL Sport, που χρησιμοποιεί τον v-twin κινητήρα των 1.198cc που συναντάμε και στην Ducati 1199 Superleggera!

Ο κινητήρας αποδίδει 197 άλογα, που είναι ικανά να δώσουν τελική στο μοντέλο που φτάνει τα 270χλμ/ώρα! Αρωγός σ’ αυτό είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής drag (Cd) που είναι μόλις 0.258. Για να υπάρξει μέτρο σύγκρισης, ο αντίστοιχος συντελεστής του Pagani Huayra (του ταχύτερου αυτοκινήτου σύμφωνα με το Top Gear) είναι 0.310.

Η ροπή είναι 134Nm στις 9.000σαλ, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα. Το XL Sport φέρει το ίδιο ανθρακονημάτινο πλαίσιο του υβριδικού XL1, αλλά είναι πιο φαρδύ και το ύψος του αμαξώματος περιορίζεται στο 1,15 μέτρο. Το βάρος είναι μόλις 890 κιλά, με τις ζάντες 18 ιντσών να έχουν κατασκευαστεί από μαγνήσιο και ακριβώς πίσω τους να έχουν τοποθετηθεί κεραμικά δισκόφρενα.

Το XL Sport μπορεί να μην είναι μοτοσυκλέτα, αλλά ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε που το μοιραστήκαμε μαζί σας!

Επόμενο άρθρο »

Kit Κλειστού Φυσιγγίου FDK 101

« Προηγούμενο άρθρο

Ninja H2: Το εμπορικό μοντέλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα