• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Βίαιη» πτώση για Lorenzo!
Είμαι καλά, αλλά η φόρμα μου καταστράφηκε τελείως!
Νέα 17/10/2014 - 22:04

O Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα ως ο ταχύτερος όλων, ωστόσο δεν απέφυγε μια πτώση εξαιτίας του νέου ασύμμετρου μπροστινού ελαστικού της Bridgestone.

«Δεν περίμενα την πτώση διότι λίγο-πολύ φρέναρα σ’ εκείνο το σημείο με τον ίδιο τρόπο όπως και στους προηγούμενους γύρους, ασκώντας την ίδια πίεση στα φρένα. Ξαφνικά όμως, χωρίς καμμία προειδοποίηση, το μπροστινό δίπλωσε».

«Μέσα σ’ ένα δέκατο του δευτερολέπτου βρέθηκα στο έδαφος. Ήταν βίαιη πτώση αλλά ευτυχώς είμαι καλά. Η φόρμα μου καταστράφηκε, αλλά δεν έπαθα τίποτα κι αυτό έχει σημασία. Θεωρώ ότι το ασύμμετρο μπροστά παραήταν σκληρό γι’ αυτές τις συνθήκες».

«Αν ο καιρός αύριο είναι πιο ζεστός, τότε το ασύμμετρο θα δουλέψει. Όσο για το (μεσαίο) πίσω είναι χειρότερο από πέρυσι, με λιγότερη πρόσφυση. Για έναν ή δέκα γύρους, είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο πιο αργό, διότι είναι σκληρό και αντέχει περισσότερους γύρους. Προφανώς όμως ο ρυθμός αγώνα θα είναι χαμηλότερος από πέρυσι».

Ο Jorge Lorenzo ήταν ανάμεσα στους εργοστασιακούς αναβάτες που έκαναν δοκιμές στην πίστα του Phillip Island τον Μάρτιο.

«Είναι συνδυασμός των ελαστικών που είχαμε στο τεστ. Μερικά από αυτά ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργά απ’ ότι πέρυσι, αλλά στο τέλος των προσομοιώσεων είχαν καταστραφεί και γι’ αυτό η Bridgestone έφερε ένα ελαστικό πιο σκληρό κι από τα σκληρά που είχαμε στα τεστ. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο αργά κατά ένα δευτερόλεπτο από πέρυσι», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Vid: Μέγαρα, 4ος Αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Χτες το μάθαμε...!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα