• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Υποχρεωτική αλλαγή στη βροχή!
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ καλή επιλογή
Νέα 27/11/2014 - 12:20

Ο Jorge Lorenzo ισχυρίζεται ότι όταν βγαίνει η λευκή σημαία της βροχής, θα πρέπει όλοι οι αναβάτες να μπαίνουν υποχρεωτικά στα pits μετά από δυο γύρους. Αυτό, σύμφωνα με τον Ισπανό, θα έκανε ακόμα πιο ασφαλές το "flag to flag" σύστημα που ισχύει από το 2005.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Aragon οι Marc Marquez και Dani Pedrosa ρίσκαραν κι έμειναν στη βρεγμένη πίστα με τα σλικ, την ώρα που ο Lorenzo έκανε την αλλαγή στη μοτοσυκλέτα του με τα βρόχινα ελαστικά και κέρδισε τον αγώνα.

Από την άλλη, την ίδια επιλογή έκανε και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια, αλλά δεν του βγήκε.

«Για το σόου, για το θέαμα, το flag-to-flag είναι καλό. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να σταματήσεις ένα αγώνα για τηλεοπτικούς λόγους, αλλά και το να μένεις με τα σλικ είναι επικίνδυνο», σχολίασε ο Ισπανός άσος.

Νομίζω ότι μια καλή επιλογή θα ήταν όταν βγαίνει η λευκή σημαία, οι αναβάτες να έχουν δυο γύρους για να αλλάξουν μοτοσυκλέτα. Αλλά δεν τους άρεσε η πρότασή μου...».

Το πρόβλημα είναι ότι - ειδικά σε μεγάλες πίστες - η βροχή μπορεί να πέφτει σε ένα σημείο και όχι σε κάποιο άλλο, όπου η πίστα θα είναι πολύ στεγνή για τα βρόχινα ελαστικά.

Ενδεχομένως το μεσαίο ελαστικό να βοηθούσε σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο δεν είναι μια επιλογή που η Michelin έχει επιβεβαιώσει ότι σκέφτεται.

O Javier Alonso της Dorna έχει ήδη επισημάνει ότι αναζητούν τρόπους να κάνουν τους flag-to-flag αγώνες πιο ασφαλείς, όπως για παράδειγμα την κατάργηση του τεχνητού χορταριού. Ο Γύρος της Aragon ήταν αυτός που πυροδότησε αρχικά τέτοιες συζητήσεις.

Επόμενο άρθρο »

A.Marquez: Ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία!

« Προηγούμενο άρθρο

Miller: Η RS είναι απίστευτη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα