• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Συγχαρητήρια της Kawasaki στον Salom
Για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης EVO
Νέα 16/12/2014 - 11:33

Η Kawasaki Racing Team απέδωσε τα εύσημα στον David Salom, τον αναβάτη που εξασφάλισε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή της υποκατηγορίας EVO, στο φετινό Πρωτάθλημα των SBK.

Ο οδηγός μπήκε στην υποκατηγορία με σκοπό να δώσει στον κατασκευαστή το προβάδισμα για το 2015, χρονιά που αναμενόταν να επικρατήσουν πλήρως οι EVO κανονισμοί στη σχάρα εκκίνησης. Παρά το ότι τελικά οι αλλαγές θα είναι μικρότερη κλίμακας, εν τούτοις η δουλειά του Salom και η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας δεν έγιναν εις μάτην.

«Ο βασικός παράγοντας της νίκης, είναι πάντα ο αναβάτης», παραδέχτηκε ο μάνατζερ της KRT, Guim Roda, για τον Salom ο οποίος στο φετινό Πρωτάθλημα δεν πήρε βαθμούς μόνο σε δυο, από τους 22 αγώνες που συμμετείχε!

«Ο David έκανε εξαιρετική δουλειά και κατάλαβε τη φιλοσοφία της EVO, διότι ήταν σημαντικό να μην γίνουν λάθη. Δεν έπαιρνες 25 βαθμούς αν κέρδιζες στην EVO, αλλά έπρεπε να πας για τους τέσσερεις, πέντε, έξι ή το πολύ εφτά βαθμούς».

«Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά της νίκης με τη δεύτερη ή την τρίτη θέση ήταν μόλις 1-2-3 βαθμοί. Αν έκανες το λάθος κι έχανες κάποιον αγώνα, δύσκολα ανέκαμπτες. Στην αρχή της σεζόν κάναμε την ανάλυσή μας και είπαμε ότι είναι καλύτερο να κάνουμε έναν κακό αγώνα - και να πάρουμε λίγους βαθμούς - παρά να έχουμε κάποια πτώση».

Πλέον ο David Salom θα έχει μια «εργοστασιακή» ZX-10R του χρόνου στην ομάδα της Pedercini (με υποστήριξη από την Kawasaki), σ’ ένα Πρωτάθλημα που δεν θα έχει διαχωρισμό ανάμεσα σε εργοστασιακές και EVO μοτοσυκλέτες.

Φέτος, ο Ισπανός παρά το ότι δεν ξεκίνησε με το δεξί το Πρωτάθλημα - είχε έναν επώδυνο τραυματισμό σπάζοντας το χέρι του στις χειμερινές δοκιμές - κατάφερε να κερδίσει τους 13 από τους 24 αγώνες της EVO και να στεφθεί πρωταθλητής.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε ένα video αφιερωμένο στον David Salom (απαιτείται πρώτα εγγραφή).

Επόμενο άρθρο »

Ο Hofmann δοκιμαστής της ΚΤΜ!

« Προηγούμενο άρθρο

Albesiano: Θέλαμε έμπειρο δίδυμο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα