• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Burgess: Ανησυχώ γιατί...
...η διαφορά από τους πρώτους 4 είναι μεγάλη!
Νέα 18/12/2014 - 10:02

Ο θρυλικός (πρώην) αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, Jeremy Burgess, τονίζει ότι δεν έχει δει έναν αναβάτη ικανό να γεφυρώσει τη διαφορά που υφίσταται ανάμεσα στους fantastic 4 και στους υπόλοιπους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι μόλις έξι - από τα 54 διαθέσιμα βάθρα - κατέληξαν το 2014 σε αναβάτη που δεν τον έλεγαν Marc Marquez, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo ή Dani Pedrosa.

Μάλιστα ο Jerry Burgess - ο οποίος ήταν δίπλα στον Vale επί 14 χρόνια, προτού ο Ιταλός αποφασίσει να συνεχίσει με τον Galbusera - ανησυχεί ότι το κενό ανάμεσα στους πρώτους τέσσερεις και τους άλλους, αντί να μειώνεται, αυξάνεται!

Μόλις πέντε οδηγοί κατάφεραν (φέτος) να ανέβουν στο βάθρο, οι Andrea Dovizioso (2 φορές), Cal Crutchlow (1), Aleix Espargaro (1), Alvaro Bautista (1) και Bradley Smith (1). Επιπρόσθετα, θα πρέπει κανείς να γυρίσει οχτώ χρόνια πίσω, στο 2006, για να δει νικητή σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ο οποίος δεν ήταν εργοστασιακός αναβάτης (Estoril, Toni Elias).

«Δεν είδα κάποιον εκεί να μπορεί να δίνει μάχες με τους πρώτους τέσσερεις, Οι παλιοί πάνε πολύ γρήγορα και είναι στο χέρι των Pol, Bradley, Stefan και Scott να κάνουν κάτι και να μειώσουν τη διαφορά», σχολίασε ο Burgess στο MCN.

«Θαύματα δεν γίνονται. Όλα θα έρθουν από σκληρή δουλειά και κατανόηση. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο στο άθλημα, είναι η διαφορά ανάμεσα στον τέταρτο και τους υπόλοιπους. Είναι τεράστια και κάτι πρέπει να γίνει για να μειωθεί».

«Ελπίζω η κίνηση του Miller να πηδήξει τη Moto2, να αποδείξει ότι αυτή η κατηγορία δεν είναι τόσο σημαντική όσο νομίζουν κάποιοι, όσον αφορά στην προετοιμασία των οδηγών για τη μεγάλη κατηγορία».

«Ίσως να είχε κάποιο νόημα να βελτιωθούν οι μοτοσυκλέτες στη Moto2, ώστε να πλησιάζουν στα στάνταρ της MotoGP κατηγορίας, παρά να έχουμε μια κατηγορία που δεν έχει σχέση με την πάνω, ή την κάτω. Αν ο Jack κερδίσει το στοίχημα, τότε ποιό το νόημα να υπάρχει η Moto2;».

«Για μένα, οι αναβάτες είναι κατά πολύ καλύτεροι από τις μοτοσυκλέτες που οδηγούν. Είναι φυσικά στο χέρι και στην αρμοδιότητα των υπευθύνων να βελτιώσουν την απόδοση των μοτοσυκλετών στη Moto2 και να τις κάνουν πιο κατάλληλες για τη μετάβαση στη μεγάλη κατηγορία. Το πρόβλημα ίσως δεν είναι στους αναβάτες, αλλά στις μοτοσυκλέτες».

Επόμενο άρθρο »

Τραυματίστηκε ο Aleix Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Superprestigio 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα