• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Θέλω τον Pol στη Yamaha
Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό
Νέα 18/12/2014 - 17:17

Η Yamaha θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τον Pol Espargaro ότι έχει μέλλον με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός αναβάτης θα πρέπει πλέον να περιμένει μέχρι το 2017, για να δει αν θα κάνει το βήμα στην εργοστασιακή ομάδα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 το 2013, ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία φέτος με την ομάδα της Monster Tech3, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στο εργοστασιακό γκαράζ της Yamaha το 2015.

Οι προσδοκίες του όμως δεν επαληθεύτηκαν, καθώς οι μπλε ανανέωσαν για τα επόμενα δυο χρόνια τόσο με τον Valentino Rossi, όσο και με τον Jorge Lorenzo.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Pol Espargaro - όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος - είχε ρήτρα στο συμβόλαιό του που του επέτρεπε να διαπραγματευτεί το μέλλον του σε άλλη ομάδα, αν δεν έκανε το βήμα στην εργοστασιακή ομάδα το 2015.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον όμως, τόσο της Suzuki όσο και της Ducati, ο Pol Espargaro αποφάσισε να παραμείνει στη δορυφορική ομάδα της Yamaha, μέχρι το τέλος του συμβολαίου του το 2015.

«Εξαρτάται τι επιλογές θα έχει μετά το τέλος της επόμενης σεζόν», απάντησε ο Lin Jarvis της Yamaha σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά για το μέλλον του Pol Espargaro, ενός αναβάτη που ο Jarvis επιθυμεί να κρατήσει στην ομάδα του και πέρα από το τέλος της επόμενης σεζόν.

«Ο Pol είναι ένας έξυπνος αναβάτης και αυτή τη στιγμή, αν θέλεις να είσαι στην κορυφή, πρέπει να έχεις συμβόλαιο είτε με το HRC, είτε με τη Yamaha. Αν όμως δεν υπάρχουν θέσεις, τότε θα κοιτάξεις για τις επόμενες καλύτερες επιλογές σου».

«Ίσως να είναι μια από τις νέες ομάδες. Η Suzuki έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτόν, αλλά επέλεξε να παραμείνει εκεί που είναι και αυτό ήταν το καλύτερο για την καριέρα του. Δεν ξέρω αν θα επιλέξει να πάρει αυτό το δρόμο στο μέλλον».

«Ενδιαφέρον έχει δείξει και η Ducati κι έτσι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις επιλογές του για το 2016. Θα ήθελα να δω τον Pol να συνεχίζει στη Yamaha, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό».

«Θα δούμε. Τα πηγαίνει καλά, αλλά έχει πολλά ακόμα να μάθει και θα ήθελα να συνεχίσει μαζί μας και να είναι πολύ ανταγωνιστικός», πρόσθεσε ο Jarvis.

Επόμενο άρθρο »

2016: Συμφωνήθηκε το όριο στο καύσιμο

« Προηγούμενο άρθρο

Διαγωνισμός Bridgestone!

Χορηγοί