• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HRC: Περιμένουμε περισσότερα από τον Dani!
Μετά και την αλλαγή του αρχιμηχανικού του
Νέα 19/12/2014 - 12:24

Οι άνθρωποι της Honda ελπίζουν ότι ο Dani Pedrosa θα παρουσιαστεί πιο δυνατός στη διεκδίκηση του Τίτλου για το 2015, μετά την αλλαγή του αρχιμηχανικού του ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ισπανός αναβάτης είχε απολύσει τους Mark Barnett και Christophe Leonce και σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες σκεφτόταν το ενδεχόμενο να διώξει και τον αρχιμηχανικό του.

Εν τέλει, λόγω και των παραπάνω απολύσεων, ο Mike Leitner αποφάσισε μόνος του να αποχωρήσει και να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Pedrosa μετά από το 2004.

Ο Dani Pedrosa κέρδισε έναν αγώνα το 2014 και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, όντας στη σκιά του Marc Marquez για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Shuhei Nakamoto, αντιπρόεδρος του HRC, παραδέχτηκε ότι ξαφνιάστηκε με τις επιλογές του Dani αλλά υποστήριξε τις ενέργειες του αναβάτη του.

«Με εξέπληξαν, αλλά κάποιες φορές είναι καλό, διότι ο Dani χρειαζόταν καινούργιο κίνητρο. Ευχαρίστως άλλαξα τους ανθρώπους του Dani, αν και τεχνικά ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο», σχολίασε.

«Αυτή η ομάδα όμως ήταν μαζί για μεγάλο διάστημα και χωρίς τα πολύ καλά αποτελέσματα κι έτσι ο Dani σκεφτόταν τρόπους για να κάνει κάτι το διαφορετικό. Γι’ αυτό τον υποστήριξα και επικρότησα την απόφασή του, παρά το ότι χάσαμε καλούς μηχανικούς. Το κίνητρο ενός αναβάτη μπορεί να του δώσει μερικά δέκατα κι αν μια αλλαγή μας βοηθήσει, τότε θα το υποστηρίξω».

Έχοντας το παράδειγμα του Valentino Rossi - ο οποίος πήρε μια δύσκολη απόφαση να διώξει τον θρυλικό του αρχιμηχανικό Jerry Burgess στο τέλος του 2013 - ο Nakamoto περιμένει από τον Pedrosa να ανεβάσει την απόδοσή του το 2015.

«Ελπίζω να καταφέρει να ανεβάσει την απόδοσή του. Ο Valentino είναι ένα καλό παράδειγμα, διότι είναι 35 και ακόμα βελτιώνεται και ακόμα μαθαίνει. Κέρδισε δυο αγώνες, ενώ ο Dani είναι κατά πολύ νεότερος. Θα δούμε αν θα κάνει κάτι τώρα με τις αλλαγές».

Ο Dani Pedrosa θα συνεχίσει με τον Ramon Aurin ως αρχιμηχανικό του τη νέα σεζόν, ο οποίος τα προηγούμενα έτη ήταν μηχανικός τηλεμετρίας του Ισπανού αναβάτη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η εμπειρία των Barnett και Leonce δεν θα λείψει από τη Honda, καθώς το HRC έστειλε τον πρώτο να δουλέψει με τον Scott Redding, ενώ ο δεύτερος θα είναι στην ομάδα του νεοφερμένου στην κατηγορία Jack Miller.

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Ο στόχος μου για το 2015;

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αλλαγές στο FIM CEV Repsol

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα