• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2015: Ειδική 9
Η Honda στην αντεπίθεση!
Νέα 14/01/2015 - 10:34

Η προηγούμενη ειδική αποδείχτηκε καταστροφική για ορισμένους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες των αλυκών Uyuni, ενώ πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αναβάτες του HRC.

Οι τελευταίοι δεν το έβαλαν κάτω και στη χτεσινή ειδική - την 9η - κατάφεραν να χαρίσουν στο HRC τρεις θέσεις μέσα στην πρώτη πεντάδα, με πρώτο τον Helder Rodrigues. Πίσω από τον Πορτογάλο ήταν ο ομόσταυλος και συμπατριώτης του, Paulo Goncalves, με τον Marc Coma να παίρνει την τρίτη θέση.

Λίγο πιο πίσω, στην τέταρτη θέση, συναντούμε την τρίτη CRF450 Rally, αυτή του Javier Pizzolito. Η ένατη ειδική έφερε τους αναβάτες νοτιοανατολικά της Χιλής και τα 450 χιλιόμετρα είχαν τα πάντα, από τους αμμόλοφους της ερήμου Atacama, μέχρι μικρές πέτρινες διαδρομές.

Ο Pablo Quintanilla άνοιξε το δρόμο, αλλά προτού φτάσει στο πρώτο checkpoint, είχε βρεθεί πίσω από άλλους αντιπάλους του. Οι Honda από την άλλη ήταν αποφασισμένες να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το χαμένο έδαφος και μέχρι το πρώτο CP, οι Israel, Rodrigues, Goncalves και Pizzolito ήταν στις τέσσερεις πρώτες θέσεις!

Οι Israel και Goncalves ήταν στις δυο πρώτες θέσεις στο δεύτερο CP, με τον Rodrigues να τους ακολουθεί από κοντά και τον Barreda να προστίθεται στην παρέα τους.

Ο Israel ήταν δυνατός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ωστόσο προς το τέλος της ειδικής φοβήθηκε ότι θα μείνει από βενζίνη κι έκανε το λάθος. Το αποτέλεσμα ήταν να του επιβληθεί χρονική ποινή και να τερματίσει μόλις στην 23η θέση.

Παρομοίως και ο Barreda έχασε χρόνο προς το τέλος και παρά το ότι πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην τέταρτη θέση, εν τούτοις μια ποινή 15 λεπτών που δέχτηκε από την Επιτροπή στη συνέχεια, τον έριξε στη δέκατη.

Στο τέλος ήταν ο Rodrigues αυτός που πήρε την ειδική, με τον Goncalves να μένει δεύτερος αν και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγούσε την κούρσα.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό το Dakar και για να είμαι στην πρώτη θέση», σχολίασε ο Rodrigues. «Χτες (σ.σ προχτές) τα έχασα όλα και δεν θέλω να πάρω άλλα ρίσκα. Θα δώσω όμως τα πάντα για τη νίκη. Σήμερα ξεκίνησα από πίσω, πρόλαβα τους Paulo και Joan, αλλά χάθηκα στους αμμόλοφους».

«Αργότερα, στον ανεφοδιασμό, είδα ότι τα πήγαινα καλά και συνέχιζα να πιέζω. Ήταν μια δύσκολη ημέρα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που ήρθαν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Όπως πάντα, ο Coma δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να κάνουν διαφορά. Ο αναβάτης της KTM έκανε ένα μικρό λάθος στην πλοήγηση - στην αρχή της ειδικής όταν είχε πυκνή ομίχλη - αλλά γρήγορα βρήκε το δρόμο του. Πίεσε πολύ στη συνέχεια και κέρδιζε συνεχώς θέσεις, για να καταφέρει να έρθει τρίτος και 7,5 λεπτά πίσω από τον Rodrigues.

Ο Stefan Svitko (ΚΤΜ) συνέχισε να κάνει καλές εμφανίσεις και για μια ακόμη φορά πλασαρίστηκε στη δεκάδα, τερματίζοντας πέμπτος στην ένατη ειδική, πίσω από τον Pizzolito του HRC. Στην έκτη θέση βρίσκουμε τον ομόσταυλο του Coma, τον Toby Price.

Υπήρχαν στιγμές που ο Αυστραλός έδειχνε ικανός να απειλήσει και την πρώτη θέση, ωστόσο μερικά μικρά λάθη στην πλοήγηση - προς το τέλος της ημέρας - δεν του επέτρεψαν να πάρει μια καλύτερη θέση. Ο Quintanilla ξεπέρασε τις αρχικές του δυσκολίες και ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, με τον Oliver Pain της Yamaha να ακολουθεί.

Ο David Casteu της ΚΤΜ σκαρφάλωσε στην ένατη θέση, μετά τις ποινές που δέχτηκαν οι αντίπαλοί του. Η Laia Sanz (HRC) έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στο Dakar προχτές, με την πέμπτη θέση που πήρε, ενώ χτες κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα της στη 12η θέση και να κερδίσει μια θέση στη γενική κατάταξη!

Ο Marc Coma διατηρεί το προβάδισμα, ωστόσο ο Paulo Goncalves είναι μόλις 5,5 λεπτά πίσω από τον Γάλλο. Η μάχη αναμένεται τεράστια και με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδική μετά τις δηλώσεις του Barreda, ο οποίος υπογράμμισε ότι μοναδικός σκοπός του HRC είναι να βοηθήσει τον Goncalves να πάρει τη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 9ης ειδικής:

1. Helder Rodrigues, PRT (Honda) 5:06:14
2. Paulo Goncalves, PRT (Honda) 5:10:05
3. Marc Coma, ESP (KTM) 5:13:48
4. Javier Pizzolito, ARG (Honda) 5:26:21
5. Stefan Svitko, SVK (KTM) 5:27:54
6. Toby Price, AUS (KTM) 5:29:23
7. Pablo Quintanilla, CHL (KTM) 5:29:29
8. Oliver Pain, FRA (Yamaha) 5:34:23
9. David Casteu, FRA (KTM) 5:34:26
10. Joan Barreda, ESP (Honda) 5:41:01

Η γενική κατάταξη:


1. Marc Coma, ESP (KTM) 34:05:00
2. Paulo Goncalves, PRT (Honda) 34:10:28
3. Pablo Quintanilla, CHL (KTM) 34:31:52
4. Toby Price, AUS (KTM) 34:36:31
5. Stefan Svitko, SVK (KTM) 34:45:36
6. Ruben Faria, PRT (KTM) 35:06:22
7. David Casteu, FRA (KTM) 35:36:26
8. Laia Sanz, ESP (Honda) 35:59:37
9. Ivan Jakes, SVK (KTM) 36:23:31
10. Oliver Pain, FRA (Yamaha) 36:41:13

Επόμενο άρθρο »

Οι Espargaro κι ο Rabat στον πάγο!

« Προηγούμενο άρθρο

Η λίστα ποινών του MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα