• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2015: Ειδική 10
Πήρε την ειδική ο Barreda, πάντα 1ος στη γενική ο Coma
Νέα 15/01/2015 - 10:15

Ο Joan Barreda του HRC έκανε δυναμική εμφάνιση τη χτεσινή ημέρα και κατάφερε να πάρει την τρίτη του ειδική φέτος, κρατώντας το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της 10ης ειδικής. Από πίσω τον ακολουθούσε ο πάντα σταθερός Marc Coma (ΚΤΜ), ενώ τρίτος ήταν ο Ruben Faria, ο ομόσταυλος του Γάλλου.

«Σήμερα τα πήγαμε αρκετά καλά. Ξεκίνησα δυνατά και γενικά η ημέρα ήταν εύκολη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην πλοήγηση και ποτέ δεν ξέφυγα από τη διαδρομή», σχολίασε ο Barreda. «Είναι πραγματικά κρίμα για ό,τι έγινε στις αλυκές Uyuni, διότι εκεί αποχαιρέτησα ουσιαστικά κάθε ελπίδα».

«Ήμασταν μπροστά στη γενική και με όλη τη σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει... το μόνο που μπορώ να κάνω όμως τώρα, είναι να το αποδεχτώ. Θα είμαστε εδώ τις τελευταίες ημέρες του Rally, υποστηρίζοντας την ομάδα ώστε να πάρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Με τη δεύτερη ειδική ξεκινά η δεύτερη μαραθώνια διαδικασία για τους αναβάτες, κάτι που σημαίνει ότι όλοι τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επισκευή της μοτοσυκλέτας τους, χωρίς την αρωγή των μηχανικών τους.

Η διαδρομή ήταν πάνω από 370 χιλιόμετρα και κατέληγε στο Cachi της Αργεντινής, με τους αναβάτες να βρίσκονται - ανά διαστήματα - σε υψόμετρα που ξεπερνούσαν τα 11.000 πόδια!

Ένας από τους διαγωνιζόμενους, ο οποίος είχε βρεθεί αρκετές φορές στη δεκάδα και είχε πάρει την 3η ειδική, δεν τα κατάφερε. Ήταν ο Matthias Walkner που αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας ίωσης.Ο ομόσταυλος του Barreda, ο Helder Rodrigues ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο, ωστόσο η πρωτοπορία του δεν κράτησε παρά μόνο για μερικά χιλιόμετρα όταν κι έχασε τη θέση του από τον Joan Barreda.

Ο τελευταίος ήταν πολύ δυνατός σε όλη τη διάρκεια της ειδικής, ωστόσο ο Marc Coma ήταν συνεχώς από πίσω του. Στο τέλος, ο Γάλλος τερμάτισε δεύτερος με διαφορά ενός λεπτού και 39 δευτερολέπτων.

«Είναι ένα δύσκολο Dakar», εξήγησε ο Coma. «Παλεύουμε ενάντια σε πολλές δυσκολίες, αλλά μετά από τόσες ημέρες - και παρά την ταλαιπωρία - ακόμα το διασκεδάζω. Αυτό είναι και το εκπληκτικό μ’ αυτόν τον αγώνα. Σε κάνει να βρεις τα όριά σου και όταν θεωρείς ότι δεν μπορείς άλλο, ανταπεξέρχεσαι και συνεχίζεις».

«Η σημερινή ειδική ήταν πολύ δύσκολη και δεν ήταν καθόλου εύκολο να διατηρήσω έναν τόσο υψηλό ρυθμό. Στην αρχή είχαμε το μεγάλο υψόμετρο και στη συνέχεια ένα πάρα πολύ τεχνικό κομμάτι που αποτέλεσε μεγάλη πρόσκληση για όλους. Από την πλευρά μου, προσπάθησα να διατηρήσω σταθερό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια».

Ο Ruben Faria τερμάτισε κάτι λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Coma, ενώ ακόμα μια ΚΤΜ μπήκε μέσα στην πεντάδα: αυτή του Toby Price που ολοκλήρωσε τέταρτος. Παρά το γεγονός ότι ο Price είναι rookie στο φετινό Dakar, με τις δυνατές του εμφανίσεις έχει βάσιμες ελπίδες να βρεθεί στο βάθρο! Ο Αυστραλός είναι μόλις μισό λεπτό πίσω από τον τρίτο στη γενική κατάταξη, Pablo Quintanilla.

Ο Paulo Goncalves κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για νίκη στο φετινό Dakar, παίρνοντας την πέμπτη θέση στη 10η ειδική. Βέβαια «έδωσε» δυο ακόμα λεπτά στον πρωτοπόρο Coma και πλέον θα χρειαστεί να καλύψει μια διαφορά 7,5 λεπτών για να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος.

Ο Stefan Svitko της ΚΤΜ πήρε την έκτη θέση, ακολουθούμενος από τον Rodrigues και τον Quintanilla, οι οποίοι τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Πιο πίσω, η Laia Sanz συνεχίζει να εντυπωσιάζει και πήρε την 12η θέση χτες, προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την 8η θέση που κρατά στη γενική κατάταξη.

Τα αποτελέσματα της 10ης ειδικής:

1. Joan Barreda, ESP (Honda) 4:07:11
2. Marc Coma, ESP (KTM) 4:08:50
3. Ruben Faria, PRT (KTM) 4:09:08
4. Toby Price, AUS (KTM) 4:09:25
5. Paulo Goncalves, PRT (Honda) 4:10:57
6. Stefan Svitko, SVK (KTM) 4:13:33
7. Helder Rodrigues, PRT (Honda) 4:13:37
8. Pablo Quintanilla, CHL (KTM) 4:13:40
9. Ivan Jakes, SVK (KTM) 4:16:10
10. Hans Vogels (NLD) (KTM) 4:17:30

Η γενική κατάταξη:


1. Marc Coma, ESP (KTM) 38:13:50
2. Paulo Goncalves, PRT (Honda) 38:21:25
3. Pablo Quintanilla, CHL (KTM) 38:45:32
4. Toby Price, AUS (KTM) 38:45:56
5. Stefan Svitko, SVK (KTM) 38:59:09
6. David Casteu, FRA (KTM) 39:55:04
7. Ruben Faria, PRT (KTM) 39:55:30
8. Laia Sanz, ESP (Honda) 40:18:50
9. Ivan Jakes, SKV (KTM) 40:39:41
10. Oliver Pain, FRA (Yamaha) 41:04:01

Επόμενο άρθρο »

Cuzari: Περιμένω δυνατό τον Bradl!

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Η GP15 δεν θα είναι στην Sepang I

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα