• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Με τα ηλεκτρονικά του ΄14 η Suzuki!
Δεν προλαβαίνει να ενσωματώσει το kit του 2015
Νέα 19/01/2015 - 11:27

Η ομάδα της Voltcom Crescent Suzuki θα κάνει χρήση μιας δυνατότητας που της δίνουν οι κανονισμοί και θα χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά του 2014 στους πρώτους δυο Γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK.

Έτσι, θα τους δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να καταστήσουν πλήρως λειτουργικό το kit της Magneti Marelli του 2015.

Οι λόγοι που οδηγούν την Suzuki σ’ αυτή την απόφαση είναι δυο. Αφενός τα προβλήματα που υπήρξαν στην έγκαιρη παράδοση κάποιων προμηθειών για το hardware (ας μην ξεχνάμε ότι τα SBK ξεκινάνε πολύ νωρίς τη σεζόν τους) και αφετέρου το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι Γύροι είναι σε μακρινούς προορισμούς: στο Phillip Island και στην Ταϋλάνδη.

“Θα χρησιμοποιήσουμε το νυν σύστημα ηλεκτρονικών στους δυο πρώτους Γύρους του Πρωταθλήματος, για το λόγο ότι το καινούργιο σύστημα δεν είναι έτοιμο προς χρήση ακόμα», σχολίασε το αφεντικό της ομάδας, Paul Denning. «Νομίζω ότι η πρώτη ECU της Marelli μας δόθηκε τέλος Δεκέμβρη. Θα είμαστε έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε από τον τρίτο Γύρο, είναι αδύνατον να την έχουμε έτοιμη στους δυο πρώτους».

Στη συνέχεια ο Denning εξήγησε το λόγο που η Suzuki αλλάζει από Motec σε Marelli, τώρα που στα SBK γίνονται κινήσεις περικοπής των εξόδων και προσπάθειας να έχουν όλοι το ίδιο βασικό kit.

«Η Suzuki προτιμά να έχει μια πλατφόρμα με έναν προμηθευτή για προφανείς τεχνικούς κι εμπορικούς λόγους. Δεν έχουμε πρόβλημα μ’ αυτό και στο κάτω-κάτω, αν η στρατηγική που ακολουθήσεις είναι σωστή, τότε το hardware δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο», εξήγησε ο Denning.

«Έχουμε ανθρώπους στην ομάδα με μεγάλη εμπειρία στο σύστημα της Marelli, το οποίο μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτό που έχουμε τώρα. Πρέπει πρώτα όμως να ενσωματωθεί απροβλημάτιστα και να δουλέψει σωστά, προτού κάνουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Οι Alex Lowes και Randy de Puniet - οι αναβάτες της Suzuki στα SBK - θα δοκιμάσουν το μοτέρ του 2015 στις δοκιμές που θα γίνουν στο Portimao και θα ξεκινήσουν αυτήν την Τετάρτη. «Δεν θα υπάρξουν και πολλά καινούργια να τεστάρουμε», επιβεβαίωσε ο Denning για το επερχόμενο τεστ.

Επόμενο άρθρο »

Εντυπώσεις του Aoyama για τα Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2015: Ειδική 13

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα