• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Capirossi: Όταν ένας αναβάτης έχει ταλέντο...
...αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις σε κάθε κατηγορία!
Νέα 20/01/2015 - 10:13

Παραθέτουμε τη συνέντευξη που έδωσε ο Loris Capirossi, μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας του MotoGP, ο οποίος μίλησε για τη νέα σεζόν θίγοντας παράλληλα και μερικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

Θεωρείς ότι η Suzuki και η Aprilia θα είναι ανταγωνιστικές από φέτος, ή από το 2016;

Πρώτα πρέπει να πω ότι όλοι μας είμαστε ικανοποιημένοι με την επιστροφή των Suzuki και Aprilia στο MotoGP. Όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, στο τεστ της Valencia η Suzuki έδειξε μια βελτίωση, όμως και οι δυο εταιρείες θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν τις καλύτερες ομάδες το 2016.

Πιστεύεις ότι ο Jack Miller θα είναι έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της μεγάλης κατηγορίας;

Αναμφίβολα έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Του έχω μιλήσει και μου φάνηκε έτοιμος ψυχολογικά. Είναι πολύ αποφασισμένος να πετύχει. Έχει δυνατό χαρακτήρα και νομίζω ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Επίσης, όταν ένας αναβάτης έχει ταλέντο, αυτό φαίνεται σε οποιαδήποτε κατηγορία!

Το 2015 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, πριν τις αλλαγές που θα φέρει το 2016. Τι γίνεται όσον αφορά στην προετοιμασία;

Φέτος θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Bridgestone, όπως κάθε άλλη χρονιά, παράλληλα όμως θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και με την Michelin. Η Γαλλική φίρμα έχει ήδη κάνει μερικά τεστ και θα συνεχίσει το 2015, με σκοπό να είναι στο απαιτούμενο επίπεδο στις δοκιμές της Valencia στο τέλος της σεζόν. Το 2016 θα είναι η χρονιά των αλλαγών. Προσωπικά πιστεύω ότι οι αναβάτες θα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ για να προσαρμοστούν στα καινούργια ελαστικά και ηλεκτρονικά. Αναμφισβήτητα οι αλλαγές θα είναι δραστικές, όμως οι κανονισμοί θα είναι ίδιοι για όλους και αυτό θα είναι καλό για το Πρωτάθλημα.

Με αφορμή την αντικατάσταση του Silverstone από το Donington Park, θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στην πίστα ή στις εγκαταστάσεις της πίστας;

Η αλήθεια είναι ότι έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν. Έχει δεχτεί αλλαγές σε πολλά σημεία, μερικά σημεία εξόδου έχουν μεγαλώσει σε πλάτος και μια στροφή της πίστας έχει αλλάξει. Εμείς, στην Επιτροπή Ασφαλείας, δεν σταματάμε ποτέ τη δουλειά. Δουλεύουμε για να φύγει το τεχνητό γρασίδι απ’ όλες τις πίστες, το οποίο μας είχε δημιουργήσει προβλήματα πέρυσι. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμo.

Επόμενο άρθρο »

H Gas Gas στο Dakar

« Προηγούμενο άρθρο

Κρυοθερμική επεξεργασία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα