• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία: ΕΔ1
Συνεχίζει δυνατός στην Αυστραλία ο Lowes!
Νέα 20/02/2015 - 12:12

Το Phillip Island είναι μια πίστα που αρέσει ιδιαίτερα στον Alex Lowes και «εκμηδενίζει» ως ένα σημείο τις αδυναμίες της μοτοσυκλέτας του έναντι του ανταγωνισμού. Αυτό είχε φανεί πέρυσι και το ίδιο συνέβη και φέτος, με τον Βρετανό να παίρνει την πρώτη θέση στις ΕΔ1 που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.

 

Έχοντας βρεθεί στην πρώτη θέση στο πρόσφατο διήμερο τεστ στην πίστα της Αυστραλίας, ο Lowes συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του 2015. Ο Βρετανός, στη δεύτερή του σεζόν στα SBK, έγραψε 1:30.855 και ήταν ο μοναδικός από τους αναβάτες που κατάφερε να πέσει στο όριο του 1:30.

 

Εντυπωσιακός ο rookie Jordi Torres, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση πάνω στην RSV4 του (Red Devils), με διαφορά 0.359δ από τον Lowes. Η καλύτερη Kawasaki ήταν αυτή του Tom Sykes, με τον άσο των πράσινων - σε μια πίστα που δεν του αρέσει - να παίρνει την τρίτη θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον συμπατριώτη του στην κορυφή.

 

Επόμενος στη λίστα ο Leon Haslam, πάνω στη δεύτερη RSV4 της Red Devils, κρατώντας πίσω του (στην 5η θέση) για μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Jonathan Rea, ολοκληρώνοντας μια σχεδόν απόλυτη κυριαρχία των αναβατών από το Ην. Βασίλειο στην πρώτη πεντάδα. Ο Rea αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του και πέρασε ένα μεγάλο διάστημα στα pits.

 

Ο Ισπανός Nico Terol έφερε την Althea Ducati του στην έκτη θέση, με διαφορά 0.759δ από την κορυφή. Ο θρύλος των SBK, Troy Bayliss, έκανε μόλις τρεις γύρους στις ΕΔ1 με το περισσότερο διάστημα να βρίσκεται στο γκαράζ της Ducati κάνοντας αλλαγές στο στήσιμο της Panigale του. Παρά ταύτα, ο 45χρονος άσος πήρε την 18η θέση στη λίστα με τους χρόνους!

 

Ο ομόσταυλός του στην Aruba Ducati, Chaz Davies, πήρε την έβδομη θέση μπροστά από τον David Salom και την Pedercini Kawasaki του. Από την άλλη, ο rookie στο Πρωτάθλημα Randy de Puniet, κατάφερε να βελτιώσει αρκετά το χρόνο του (παρά τον πόνο από τη σφοδρή του πτώση την Δευτέρα) και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:32.135, τερματίζοντας στην ένατη θέση.

 

Ακόμα ένας Βρετανός μέσα στη δεκάδα των πρώτων, ο Leon Camier πήρε τη δέκατη θέση σήμερα τα ξημερώματα πάνω στην MV Agusta F4, την ώρα που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Supersport για το 2014, Michael Van der Mark, έπαιρνε τη 12η θέση μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των SBK Sylvain Guintoli, ο οποίος είχε διαφορά 1,6δ από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

SBK Αυστραλία: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Jerez Test: Ημέρα 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα