• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oxley: Τα μεγάλα ερωτήματα (Μέρος 2ο)
Μπορεί ο Rossi να κερδίσει τον Τίτλο;
Νέα 20/02/2015 - 15:28

Μια εξαιρετικά κατατοπιστική προσέγγιση για το επερχόμενο Πρωτάθλημα, με τον Mat Oxley - έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους και αναλυτές για το MotoGP - να παίρνει απαντήσεις από σπουδαία ονόματα του χώρου, σε μερικές καίριες ερωτήσεις για το 2015! Το άρθρο θα δημοσιεύεται σε συνέχειες. Μείνετε συντονισμένοι!

 

 

Μπορεί ο Rossi να κερδίσει τον Τίτλο;

 

Alex Briggs, μηχανικός του Valentino Rossi από τον Νοέμβριο του 1999: «Στην αρχή των δυο τελευταίων σεζόν, ο Valentino δεν ήταν σίγουρος σε τι επίπεδο θα ήταν, ωστόσο φέτος πιστεύει μέσα του ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κερδίσει τον Τίτλο. Δεν είναι ανόητος, ξέρει καλά ότι πρέπει να κερδίσει τον Marquez, κάτι πολύ δύσκολο, αλλά έχει μέσα του την πεποίθηση ότι θα είναι εκεί και ότι μπορεί να τα καταφέρει».

 

«Είναι γρήγορος όπως πάντα, το διασκεδάζει όπως πάντα και είναι έτοιμος όπως πάντα! Η φύση μπορεί να λειτουργεί εναντίον του, αλλά η ηλικία δεν φαίνεται να τον επηρεάζει».

 

«Θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, μόνο που θα είναι καλύτερος, κάτι πολύ ενδιαφέρον μιας και θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης εκεί έξω! Λατρεύει τους αγώνες ταχύτητας, απλά τους λατρεύει! Είναι δοσμένος σ’ αυτούς και αυτό είναι μεταδοτικό, πλημμυρίζει όλη την ομάδα, μέχρι και τους μηχανικούς».

 

«Αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί και ανάποδα: όσο ενθουσιώδης και να είναι η ομάδα, είναι δύσκολο να ενθουσιάσεις τον αναβάτη αν δεν του αρέσει. Όλα τα μικρά παιδιά στο ράντσο του στην Tavullia, όλοι τους προσπαθούν να τον “σκοτώσουν”. Τον σέβονται πάρα πολύ, αλλά μόλις αγωνίζονται εναντίον του δεν τους ενδιαφέρει τίποτα και αυτό σίγουρα βοηθάει».

 

«Όλοι τους θέλουν να γίνουν σαν κι αυτόν και αυτό του αρέσει πολύ. Είναι σαν να έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας στην Tavullia. Κοιτάς τον Marquez και λες: ναι, θα κάνει λιγότερα λάθη φέτος. Αλλά φέτος όλοι θα περιμένουν να κερδίζει αυτός και να είναι πρώτος στο τέλος κάθε session κι αυτό είναι έξτρα πίεση».

 

«Πέρυσι δεν ένιωσε την πίεση από την αρχή της σεζόν, διότι ο Lorenzo έκανε τα λάθη από το ξεκίνημα και δεν ήταν γρήγορος. Φέτος όμως, ο Jorge είναι εντελώς διαφορετικός: είναι έτοιμος, δυνατός και γρήγορος, κάτι που αρέσει στον Valentino διότι σκέφτεται ότι αφού ο Jorge είναι γρήγορος, εγώ πρέπει να είμαι γρηγορότερος».

 

«Ο Valentino κοιτά τις άλλες μοτοσυκλέτες στην πίστα και μπορεί να σου πει πως φρενάρουν, πως παίρνουν τις στροφές, τα πάντα! Οι λεπτομέρειες που σου δίνει, είναι σαν να οδηγά την άλλη μοτοσυκλέτα! Ειλικρινά, όταν επιστρέφει και συζητά αυτά τα πράγματα, οι πληροφορίες που δίνει είναι απίστευτες».

 

«Στο τεστ της Sepang, η πληροφόρησή του ήταν τρομακτική: έλεγε στους Ιάπωνες ακριβώς τι και πως το κάνει η μοτοσυκλέτα του Marquez! Οι μηχανικοί κερδίζουν πολλά. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, συνεχίζει να με εκπλήσσει».

 

«Όπως πάντα, η νέα Yamaha αποτελεί εξέλιξη και όχι επανάσταση, έχουμε όμως ακόμα μερικά πράγματα να κάνουμε για τη νέα σεζόν. Ελπίζω ότι θα έρθει η ώρα που, αντί να προσπαθούμε να τους προλάβουμε, η Yamaha θα βρει το κάτι παραπάνω και αυτοί θα αναγκάζονται να μας κυνηγούν».

 

«Αν συνεχώς προσπαθείς να προλάβεις τον άλλον, ποτέ δεν θα είσαι μπροστά. Πρέπει να βρεις μια καινούργια ιδέα... κάτι! Οι μοτοσυκλέτες φρενάρουν διαφορετικά και μπαίνουν στις αργές στροφές διαφορετικά και ακόμα πιστεύω ότι η Yamaha έχει το καλύτερο πακέτο για το μεγαλύτερο μέρος».

 

«Το πλαίσιό της είναι πιο άνετο στην οδήγηση μεγάλων αποστάσεων και στις γρήγορες, παραδοσιακές πίστες. Δεν θα μου άρεσε καθόλου αν προσπαθούσε να αλλάξει το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, χάνοντας αυτά τα πλεονεκτήματα και χωρίς να αποκτήσει αυτά που έχει η Honda».

 

«Η τελευταία είναι μια περισσότερο stop-and-go μοτοσυκλέτα, αν και από την άλλη αυτό ίσως χαρακτηρίζει τον Marc, διότι τώρα ο Dani προσπαθεί να μιμηθεί το στυλ του Marc. Θέλει να γίνει όπως ο Marc».

Επόμενο άρθρο »

«Μικρά βήματα» για τον Bayliss!

« Προηγούμενο άρθρο

Guintoli: Δυσκολεύομαι ακόμα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα