• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha επιστρέφει στα SBK!
Θα κάνει το βήμα το 2016
Νέα 27/02/2015 - 17:51

Η Yamaha θα επιστρέψει στο προσκήνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK με τη νέα της R1, ωστόσο θα περιμένει μέχρι το 2016 θέλοντας φέτος να δώσει την ευκαιρία στην καινούργια της μοτοσυκλέτα να μετατραπεί σ’ ένα ανταγωνιστικό σύνολο σε εθνικό επίπεδο.

 

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επιστροφή της Yamaha δεν συνεπάγεται και πλήρη εργοστασιακή ομάδα στο Πρωτάθλημα. Αντίθετα, θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν το μοντέλο που υιοθετούν με επιτυχία και άλλοι, παρέχοντας υποστήριξη σε κάποιες ιδιωτικές ομάδες.

 

Η Milwaukee Yamaha, ομάδα που αγωνίζεται στα Βρετανικά Superbike, ίσως αποτελεί τον νούμερο ένα υποψήφιο για να κάνει το βήμα στα SBK με την υποστήριξη του Ιάπωνα κατασκευαστή. Ο Project Manager της ομάδας, Andrea Dosoli, δήλωσε τα παρακάτω στο MCN:

 

«Ο ανώτατος στόχος είναι να ανέβουμε στα SBK, ωστόσο αυτό θα γίνει όταν θα είμαστε έτοιμοι. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε αυτό που κάνουμε τώρα, την υποστήριξη δηλαδή των ομάδων μας σε τοπικό επίπεδο. Αυτή η δομή πάντως, με τις ομάδες που έχουν εργοστασιακή υποστήριξη, δουλεύει πολύ καλά και θέλουμε να την πάμε στο επόμενο επίπεδο».

 

«Θέλουμε να προχωρήσουμε μ’ αυτή τη στρατηγική, μ’ αυτή την καινούργια προσέγγιση και προτιμούμε να έχουμε μια ομάδα που θα τη στηρίξουμε και θα τη βοηθήσουμε στα SBK, διότι αν ρίξουμε το βάρος μας αποκλειστικά σ’ αυτό, εμείς μόνοι μας, τότε δεν θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις άλλες ομάδες μας».

 

«Θα ήμουν παραπάνω από χαρούμενος αν η Milwaukee Yamaha έκανε το βήμα στα SBK και θα κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να τους υποστηρίξουμε τη νέα σεζόν, αν υλοποιηθεί τελικά αυτό το βήμα».

Επόμενο άρθρο »

Πώς να σταματήσεις από τα 350 χλμ/ώρα

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Νότης Παπαπαύλου στο Ισπανικό Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα