• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi-Marquez η μάχη συνεχίζεται!
Επόμενος σταθμός η πίστα της Jerez
Νέα 28/04/2015 - 14:57

Με το Πρωτάθλημα να πηγαίνει για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη, ο Valentino Rossi είναι αυτός που έχει το προβάδισμα στη βαθμολογία, 30 βαθμούς μπροστά από τον Marc Marquez, ο οποίος στις 25 του μήνα είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης στο χώμα και χειρουργήθηκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

 

Οι επαφές και η πτώση του Marquez στον περασμένο Γύρο της Αργεντινής έχουν ανοίξει την όρεξη όλων μας, που περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι δυο αθλητές στο GP της Jerez αυτή την εβδομάδα!

 

Πέρυσι, οι δυο αντίπαλοι έδωσαν μάχες στα πρώτα στάδια του αγώνα, για να ξεφύγει στη συνέχεια ο Ισπανός και να πάρει τη νίκη, με τον Rossi να τερματίζει δεύτερος και τον Dani Pedrosa τρίτος. Φέτος, ο στόχος για τον 36χρονο είναι να προσθέσει ακόμα μια νίκη στις 6 συνολικά που έχει στην Ισπανική πίστα (στη μεγάλη κατηγορία).

 

Ο Rossi είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της Jerez, έχοντας οχτώ συνολικά νίκες σε όλες τις κατηγορίες και είναι ένας από τους τρεις μόλις μη Ισπανούς αναβάτες που έχουν σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Jerez, μαζί με τον Casey Stoner και τον Loris Capirossi.

 

Ο Marquez ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να του χαλάσει τα όποια σχέδια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να γίνεται ο πρώτος που καταφέρνει - πέρυσι - να πάρει τη νίκη στην Ισπανική πίστα από την pole position, μετά το 2006 και τη νίκη του Loris Capirossi (Ducati). Ο Ισπανός έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του, αλλά δεν ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς και το 2013 ήταν 30 βαθμούς πίσω από τον Pedrosa - μετά από έξι αγώνες - και ήταν αυτός στο τέλος που πανηγύρισε τον Τίτλο.

 

Το HRC θα περιμένει να δει την κατάσταση του Dani Pedrosa την Παρασκευή στις ΕΔ1-2 και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν ο Ισπανός θα συνεχίσει, έχοντας έτοιμο τον Hiro Aoyama σε περίπτωση που ο Pedrosa δεν τα καταφέρει.

 

Ο Jorge Lorenzo ψάχνει το πρώτο του φετινό βάθρο, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν καταφέρνει να πάρει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στους τρεις πρώτους Γύρους του Πρωταθλήματος. Φυσικά ο Ισπανός θα έχει την υποστήριξη πολλών φιλάθλων του μέσα στην πατρίδα του και γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να αρχίσει να παίρνει νίκες, αν θέλει να παραμείνει μέσα στους διεκδικητές του Τίτλου.

 

Στην Ducati θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους, με τον Andrea Dovizioso να έχει τρεις συνεχόμενες δεύτερες θέσεις και να ελπίζει ότι αργά ή γρήγορα θα δώσει στην Ducati την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία από το 2010. Ο Iannone θέλει κατ’ αρχήν να τερματίσει τον Κυριακάτικο αγώνα, καθώς από το 2013 που ανέβηκε στην MotoGP έχει δυο συνεχόμενες εγκαταλείψεις.

 

Ο Cal Crutchlow της CWM-LCR Honda είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά το πρώτο του φετινό βάθρο στην Αργεντινή. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει στην Jerez είναι η 4η το 2012, μιας και πέρυσι στάθηκε άτυχος κι έπρεπε να εγκαταλείψει τον αγώνα πάνω στην Ducati του, μετά από μόλις τρεις γύρους.

 

Για την Suzuki η πίστα της Jerez αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία να πλασαριστούν οι αναβάτες της σε ψηλές θέσεις, έχοντας αποδείξει (και) στην Αργεντινή τι σημαντική πρόοδο έχουν κάνει, με τον Aleix Espargaro να ξεκινά από την πρώτη σειρά τον αγώνα και τους δυο οδηγούς της ομάδας να τον ολοκληρώνουν μέσα στη δεκάδα. Η «σφιχτή» και τεχνική Jerez θα ταιριάξει καλά στην GSX-RR, με δεδομένο ότι θα λυθεί το πρόβλημα του chattering που ταλαιπωρεί τη μοτοσυκλέτα.

 

Το δυνατό του ξεκίνημα στο 2015 θέλει να συνεχίσει και στην Jerez ο Bradley Smith, ενώ ακριβώς αντίθετα είναι τα συναισθήματα για τον ομόσταυλό του, ο οποίος δεν έχει κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα φέτος. Αυτή τη φορά θα έχει την υποστήριξη των οπαδών του, σε μια πίστα που έχει κερδίσει το 2010 στα 125cc και το 2012 στην Moto2.

 

Ένα καλό Σ/Κ χωρίς προβλήματα θα θέλει να έχει στην Jerez ο Yonny Hernandez, ο οποίος έχει δυο εγκαταλείψεις μέχρι στιγμής σε Τέξας και Αργεντινή. Πέρυσι ήταν 14ος στον αγώνα, ενώ ο Danilo Petrucci - ομόσταυλός του φέτος - τραυματίστηκε στο ζέσταμα και δεν συμμετείχε στον αγώνα.

 

Οι βάσεις μπήκαν στην Αργεντινή για τον Scott Redding, ο οποίος πλασαρίστηκε μέσα στη δεκάδα για πρώτη φορά και σ’ αυτό το μοτίβο θέλει να συνεχίσει. Στις OPEN ο Barbera έχασε για πρώτη φορά την πρώτη θέση στην Αργεντινή από τον Jack Miller, ωστόσο προηγείται στη βαθμολογία με δυο βαθμούς του Αυστραλού rookie!

 

Η πίστα της Jerez έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1987 και φέτος θα διεξαχθεί Grand Prix εκεί για 29η χρονιά!

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Συνέντευξη με τον Σάκη Σκούρτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα