• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aprilia Racing: Πρώτο βάθρο της σεζόν για τον Jordi Torres
Ο Leon Haslam 4ος στον πρώτο αγώνα και πτώση στον δεύτερο
Νέα 12/05/2015 - 16:44

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Imola, 10 Μαϊου 2015 - Η Κυριακή στην Ίμολα έκλεισε για τα χρώματα της Aprilia με το πρώτο βάθρο του Jordi Torres στη σεζόν, στον 2ο αγώνα στα Superbike, σε μια εντελώς νέα πίστα γι΄ αυτόν, και με την καθοριστική επιβεβαίωση υπεροχής του Lorenzo Savadori με το Aprilia RSV4 RF του, που αύξησε το προβάδισμά του στο FIM Superstock 1000 Cup. Ο αναβάτης από την Cesenaκέρδισε το δεύτερο αγώνα στη σεζόν, με διαφορά πάνω από δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του.

Ήταν μια μπερδεμένη ημέρα για την ομάδα της Aprilia Racing - Red Devils. Στον 1ο αγώνα ο Leon Haslam ξεκίνησε δυνατά σε μια προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στους πρώτους, διατηρώντας το ρυθμό του μέχρι που βγήκε η κόκκινη σημαία και διακόπηκε ο αγώνας(έξι γύρους πριν το τέλος). Μετά από λίγο έγινε η   επανεκκίνηση του αγώνα και στους εναπομείναντες έξι γύρους ο Leonοδήγησε επιθετικά μειώνοντας την απόσταση, για να τερματίσει τελικά στην τέταρτη θέση.

Ο άγγλος αναβάτης δεν ήταν τόσο τυχερός στον 2ο αγώνα, όπου κατά τη διάρκεια του όγδοου γύρου είχε ένα highside στη στροφή 3. Ο Haslam διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας, όπου οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν κατάγματα, αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστούν τυχόν επιπλοκές.

Ο Leon κατέχει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, μόλις λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα της πατρίδας του στο Donington.

 

Leon Haslam: «Μια δύσκολη μέρα για μένα. Στον 1ο  αγώνα κατάφερα να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς. Στο 2ο αγώνα είχα μερικά θέματα με το φρενάρισμα  και σε ένα-δύο σημεία πήγα ανοικτά καταλήγοντας πίσω από τον VD Mark και τον Jordi. Στη συνέχεια βρήκα ένα καλό ρυθμό, αλλά ακριβώς εκεί που άρχισα  να καλύπτω το χαμένο έδαφος είχα ένα άσχημο  highside στη στροφή  3. Τώρα πονάω παντού, αλλά όσο σκέφτομαι την πτώση πιστεύω ότι στάθηκα τυχερός και θα είμαι 100% έτοιμος στο Donington.»

 

Στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, ο Jordi Torres πήρε το πρώτο βάθρο του, τερματίζοντας τρίτος στο 2ο  σκέλος μετά από ένα έξυπνα οδηγικά αγώνα. Ο ισπανός rookie, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 1ο αγώνα μετά μία ανώδυνη έξοδο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται πέμπτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος αναβατών και αποδεικνύει όλο και περισσότερο την εξοικείωσή του με το RSV4 RF. Μετά από ένα ντεμπούτο με δυσκολίες στα δοκιμαστικά την Παρασκευή, εξαιτίας ότι η Imola ήταν μια νέα πίστα γι' αυτόν, ο Jordi βελτιώθηκε σταθερά, φθάνοντας τελικά στο βάθρο, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα χάρη στις προσπάθειες του ιδίου και της ομάδας του.

Jordi TorresΕίναι απίστευτο! Μετά τα δοκιμαστικά της Παρασκευής σκέφτηκα ότι αυτή ήταν μια δύσκολη και στενή πίστα με σικέιν που είναι το αδύναμο σημείο μου. Στον 1ο αγώνα είχα μερικά προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Ενώ βρισκόμουν στην 6η θέση, στο τέλος μιας ευθείας  δεν πρόλαβα να στρίψω και αναγκάστηκα να βγω στα χαλίκια, με αποτέλεσμα να μείνω στις τελευταίες θέσεις, για να αποσυρθώ μετά από λίγο. Τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά για να προετοιμάσουν τη μοτοσυκλέτα μου για τον 2οαγώνα και για αυτό τα εύσημα για την τρίτη θέση πηγαίνουν σε αυτούς. Έχω αλλάξει σίγουρα τη γνώμη μου για αυτή την πίστα. Τώρα νομίζω ότι είναι η καλύτερη  στον κόσμο! Σοβαρά όμως, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις βελτιώσεις που κάναμε. Σε μια νέα  πίστα  κάναμε πολύ καλή δουλειά. Νομίζω ότι στις πίστες που ξέρουμε θα είμαστε  σε θέση να επιβεβαιώσουμε την πρόοδό μας.

Επόμενο άρθρο »

Εξάρθρωσε τον ώμο του ο Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Ο Pedrosa επιστρέφει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα