• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γαλλική επανάσταση!
Χρονιά ρεκόρ για τους Γάλλους στο Πρωτάθλημα
Νέα 14/05/2015 - 14:17

Εξαιρετικό είναι το ξεκίνημα των Γάλλων στο φετινό Πρωτάθλημα και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα ρεκόρ που έχουν σπάσει στους τέσσερεις πρώτους αγώνες της σεζόν!

 

- Στο Qatar, ο Alexis Masbou πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του, στην 141η συμμετοχή του.

 

- Ο Masbou κέρδισε τον αγώνα στο Qatar, για να γίνει ο πρώτος Γάλλος αναβάτης (μετά τον Arnaud Vincent το 2002) που κερδίζει τον εναρκτήριο αγώνα μιας σεζόν.

 

- Η δεύτερη θέση του Quartararo στο Τέξας, έκανε τον ηλικίας 15 χρονών και 357 ημερών Γάλλο τον πιο μικρό σε ηλικία αναβάτη που ανέβηκε ποτέ σε βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στα 67 χρόνια ύπαρξης του θεσμού!

 

- Η νίκη του Zarco στην Αργεντινή ήταν μόλις η δεύτερη της καριέρας του. Η πρώτη ήταν στο Motegi, στα 125cc, το 2011. Είναι ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει αγώνες τόσο στη μικρή, όσο και στη μεσαία κατηγορία του Πρωταθλήματος.

 

- Ο Zarco είναι μόλις ο δεύτερος αναβάτης που κερδίζει Grand Prix στη Moto2, με τον άλλο να είναι ο Jules Cluzel το 2010 (Silverstone).

 

- Μετά τη νίκη του στην Αργεντινή, ο Zarco έγινε ο πρώτος Γάλλος που βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της μεσαίας κατηγορίας, μετά τον Randy de Puniet που ήταν πρώτος το 2004, μετά το GP στο Assen στα 250cc.

 

- Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που Γάλλοι αναβάτες παίρνουν νίκη σε δυο διαφορετικές κατηγορίες, από το 2005 όταν ο De Puniet νικούσε στα 250cc και ο Mike di Meglio στα 125cc.

 

- Στη Jerez ο Fabio Quartararo ξεκινούσε για πρώτη φορά από την pole position, στον τέταρτο μόλις Γύρο της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε ηλικία 16 ετών και 13 ημερών, έγινε ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία αναβάτης του Παγκοσμίου που ξεκινά από την pole position. Ο πρώτος είναι ο Marco Melandri, ο οποίος στο Sachsenring το 1998 (125cc) ξεκινούσε από την pole σε ηλικία 15 ετών και 346 ημερών.

 

- Ο Zarco ήταν τρίτος στην Jerez κι έγινε ο πρώτος Γάλλος αναβάτης - μετά τον Randy de Puniet το 2004 - που ανεβαίνει στο βάθρο της μεσαίας κατηγορίας για τρεις συνεχόμενους αγώνες.

 

- Μετά από τέσσερεις Γύρους, ο Zarco είναι πρώτος στη βαθμολογία με 16 βαθμούς διαφοράς και είναι ο πρώτος Γάλλος που φτάνει στον εντός έδρας αγώνα του με προβάδισμα στη γενική κατάταξη οποιασδήποτε κατηγορίας, μετά τον De Puniet που είχε διαφορά 8 βαθμών στα 250cc όταν το 2004 έφτανε στο GP του Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

«Ανεβασμένος» ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Στην 5η θέση όλων των εποχών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα