• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Το βάθρο δεν είναι πλέον αρκετό!
Αν θέλουμε Πρωτάθλημα, πρέπει ν’ αρχίσουμε να κερδίζουμε
Νέα 26/05/2015 - 17:20

Μόνο δυο αναβάτες της Ducati έχουν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο στους τέσσερεις από τους πέντε πρώτους αγώνες μιας σεζόν. Το 2007 ο Casey Stoner - χρονιά που πήρε και τον Τίτλο με τους κόκκινους - και φέτος ο Andrea Dovizioso!

 

Το επίτευγμα αυτό είναι εντυπωσιακό για την ομάδα της Ducati και για το δημιούργημα του Gigi DallIgna την GP15, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το 2013 η κόκκινη μοτοσυκλέτα δεν είχε ούτε ένα βάθρο όλη τη σεζόν!

 

Μετά από αυτό το πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα, ο Dovi δεν αρκείται πλέον στο βάθρο, αλλά θέλει να κατακτήσει την πρώτη νίκη της GP15 στην παρθενική της σεζόν στο Πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος του DallIgna, ένας στόχος τον οποίο πολλοί στην ομάδα θεωρούν εφικτό.

 

«Η μοτοσυκλέτα μας είναι καλή και είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε πίστα, αλλά πλέον το βάθρο δεν είναι αρκετό. Φυσικά και δεν είναι εφικτό να κερδίζουμε όλους τους αγώνες, αλλά πρέπει να κερδίσουμε κάποιους», σχολίασε ο Dovi μετά το Le Mans.

 

«Ο Valentino έχει κερδίσει δυο αγώνες, ο Marc έναν κι ο Jorge άλλους δυο. Για να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Θέλουμε το κάτι παραπάνω: τη νίκη».

 

Το ιδανικό τοπίο για νίκη μιας κόκκινης μοτοσυκλέτας, θα είναι ο εντός έδρας αγώνας της Ducati αυτό το Σ/Κ, στην πίστα του Mugello! Εκεί όπου πολύ πρόσφατα έκαναν ιδιωτικές δοκιμές οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati.

 

«Για εμάς, όπως και για κάθε Ιταλό, το Mugello είναι ιδιαίτερη πίστα. Πολύ περισσότερο για την Ducati. Στο τεστ που κάναμε ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Σίγουρα θα έχουμε το έξτρα κίνητρο για τη νίκη εκεί. Είμαστε κοντά, αλλά πρέπει να βρούμε αυτό το κάτι που μας λείπει».

 

«Το κάθε πλεονέκτημα που έχουμε είναι σημαντικό, όμως δεν είναι αρκετό από μόνο του - όπως για παράδειγμα η καλή τελική - για να μείνεις κοντά στους πρώτους. Πρέπει να βρούμε κάτι για το Mugello, σε μια από τις πιο δύσκολες πίστες για τη φθορά του πίσω ελαστικού».

 

Ο Dovizioso είναι τρίτος στη βαθμολογία, 19β πίσω από τον πρωτοπόρο Valentino Rossi, με την Ducati να κάνει χρήση όλων των παραχωρήσεων των OPEN μοτοσυκλετών, πλην του παραπάνω καυσίμου. Το ερώτημα παραμένει: πως θα τα πάει η GP15 χωρίς αυτές;

 

«Όπως λέω πάντα, το πλεονέκτημα είναι ότι εξελίσσεις τη μοτοσυκλέτα. Δεν είναι στο αγωνιστικό Σ/Κ. Σίγουρα κι εκεί έχεις πλεονέκτημα, αλλά αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σ’ αυτό το επίπεδο».

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Η ιστορία

« Προηγούμενο άρθρο

Η κούραση νίκησε τον Haslam

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα