• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Η συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις των Rossi/Lorenzo/Marquez/Smith/Pedrosa
Νέα 24/06/2015 - 22:50

O Valentino Rossi φτάνει στην πίστα του Assen ως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και με δυνατή παράδοση, μιας και μετράει οχτώ νίκες στη θρυλική πίστα της Ολλανδίας, με την τελευταία του νίκη το 2013.

 

Ο Vale ξέρει καλά ότι για να έχει ελπίδες να κερδίσει τον ομόσταυλό του, πρέπει να βρει τρόπο να βελτιώσει τη θέση του στο σχηματισμό εκκίνησης.

 

«Ναι, ο Jorge είναι πιο γρήγορος από εμένα στις κατατακτήριες. Είναι δύσκολο γιατί πολλές μοτοσυκλέτες είναι γρήγορες και η Suzuki με την Ducati έχουν το έξτρα μαλακό που τους βοηθά».

 

«Πολύ γρήγορες είναι και οι Honda. Όμως ο Lorenzo έχει τα ίδια ελαστικά με εμένα κι έτσι πρέπει να βελτιωθούμε. Στην Βαρκελώνη είχα καλό ρυθμό, αλλά ξεκινώντας από την τρίτη σειρά είναι δύσκολο».

 

«Ο Jorge είχε ήδη ξεφύγει. Κάθε Σ/Κ και κάθε πίστα είναι μια διαφορετική ιστορία και πρέπει να κατανοήσουμε τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και των ελαστικών και να πάρουμε το μέγιστο από την Παρασκευή».

 

Ο Jorge Lorenzo βρίσκεται ίσως στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, με τέσσερεις συνεχόμενες νίκες - κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ - και 103 συνεχόμενους γύρους μπροστά.

 

«Είχα κι άλλοτε καλές περιόδους στην καριέρα μου, αλλά δεν είχαμε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ειδικά στον αγώνα, η μοτοσυκλέτα είναι πάρα πολύ σταθερή και μπορούμε να διατηρούμε καλό ρυθμό».

 

«Αυτός είναι και ο λόγος που κυριαρχούμε την Κυριακή μέχρι και σήμερα. Είμαι σε εξαιρετική κατάσταση και για πρώτη φορά κέρδισα τον προπονητή μου σε mountain bike και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό».

 

Για τον Marquez, που βρίσκεται ήδη 69 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους στην Ολλανδία. Ο Ισπανός αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει στην Ολλανδία το περσινό πλαίσιο της RC213V, αυτό που δοκίμασε στο τεστ της Catalunya.

 

«Φυσικά και χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα. Μ’ αρέσει το Assen και πέρυσι κάναμε καλό αγώνα, με τον καιρό να είναι ασταθής. Θα δούμε πως θα πάει. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας».

 

«Δυστυχώς στο τεστ της Βαρκελώνης έβρεχε και δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε αυτά που θέλαμε. Χρησιμοποίησα το περσινό πλαίσιο και μου άρεσε και γι’ αυτό θα το έχω κι εδώ».

 

Από την πλευρά του ο Andrea Iannone, παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν, δεν έχει βγει εκτός εξάδας σε όλο το Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

 

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αυτή τη δεδομένη στιγμή, να συνεχίσουμε τη δουλειά.        Η GP14 και 13 ήταν δύσκολες σ’ αυτή την πίστα κι ελπίζω ότι θα είναι καλύτερα με την GP15».

 

«Ελπίζω στο βάθρο. Θέλω να παλεύω για το βάθρο σε κάθε αγώνα, αν και η νίκη είναι σαφώς καλύτερη».

 

Ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης μέχρι στιγμής, ο Bradley Smith, με 68 βαθμούς - έναν λιγότερο από τον Marquez - και 21 μπροστά από τον Cal Crutchlow, τόνισε: «Φέτος έχουμε αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι ωραίο να δείχνεις για το τι είσαι ικανός να πετύχεις».

 

«Προφανώς ο βασικός μου φετινός στόχος είναι να είμαι σταθερός και η κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα. Τώρα έχω ένα προβάδισμα 20β, που δεν είναι και τόσο τρομερό, αλλά τερματίζουμε αγώνες και κερδίζουμε εμπειρία».

 

Πολύ καλές αναμνήσεις από το Assen έχει ο Dani Pedrosa, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο πριν από δυο περίπου εβδομάδες στην πίστα Montmelo της Catalunya.

 

«Ναι, η πρώτη μου νίκη ήταν εδώ ως παιδί και ήταν μια σημαντική στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου. Ακόμα τη θυμάμαι!»

 

«Ήταν σημαντικό το βάθρο στην Catalunya μετά απ’ όλα όσα έγιναν. Δεν έκανα και τον καλύτερο αγώνα μου. Ήμουν 11ος στον πρώτο γύρο μετά από μια κακή εκκίνηση. Στη συνέχεια βελτιώθηκα».

 

«Ελπίζουμε εδώ να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε καλύτερες κατατακτήριες το Σάββατο και - επιτέλους - να κάνουμε μια καλή εκκίνηση».

Επόμενο άρθρο »

Rossi-Lorenzo: Με νέο πλαίσιο στο Assen

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν κρύβει την απογοήτευσή του ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα