Η Movistar Yamaha διανύει μια από τις πλέον επιτυχημένες της σεζόν στην ιστορία, έχοντας κερδίσει όλους τους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος, με εξαίρεση μόνον έναν!
Μπορεί ο Lorenzo να μην κατάφερε να συνεχίσει το σερί των νικών του στο Assen, ωστόσο τη σκυτάλη πήρε ο Valentino Rossi για τους μπλε, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της Yamaha φέτος.
- Για πρώτη φορά στα 67 χρόνια του Πρωταθλήματος, η Yamaha κατάφερε να πάρει έξι συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία.
- Ο Rossi ήταν μπροστά στους 19 πρώτους γύρους του Assen. Αν προσθέσουμε τους 103 του Lorenzo και τους δυο τελευταίους στην Αργεντινή που ήταν μπροστά και πάλι ο Rossi, τότε έχουμε νέο ρεκόρ συνεχόμενων γύρων για έναν κατασκευαστή στην τετράχρονη εποχή: 124 γύρους!
- Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Yamaha κατορθώνει να κερδίσει τους εφτά από τους οχτώ πρώτους αγώνες μιας σεζόν!
- Μέχρι στιγμής, η Yamaha έχει 191β στη βαθμολογία κατασκευαστών. Πρόκειται για τους περισσότερους βαθμούς στο σύνολο, που έχει πάρει ποτέ ο συγκεκριμένος κατασκευαστής σ’ αυτό το στάδιο του Πρωταθλήματος.