• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Οι αριθμοί!
Τι μας «λένε» οι αριθμοί για τον 9ο Γύρο;
Νέα 11/07/2015 - 08:01

Η πρώτη ημέρα του ένατου φετινού Γύρου έχει ολοκληρωθεί και παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά, λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα για το πρώτο μισό της φετινής σεζόν!

 

57 - Τόση είναι η διαφορά του Danny Kent από τον Enea Bastianini στην Moto3. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά στους πρώτους οχτώ Γύρους, μετά το 1995 και τον Haruchika Aoki που προηγούνταν με 69β του Stefano Perugini στα 125cc στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

 

56,293δ - Παρά τις περίεργες καιρικές συνθήκες του περασμένου αγώνα πέρυσι, ο Bradley Smith πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 19η θέση και με διαφορά στα 56,293δ από την κορυφή. Ήταν η πρώτη φορά σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, που η διαφορά των 19 πρώτων ήταν κάτω από ένα λεπτό!

 

31 - Τόσα χρόνια χρειάστηκε να περιμένουν οι Γάλλοι για να δουν έναν συμπατριώτη τους να παίρνει δυο συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα της μεσαίας κατηγορίας. Φέτος το κατάφερε ο Zarco, ενώ πρώτος το είχε πετύχει - το 1984 - ο Christian Sarron. Κανείς Γάλλος δεν έχει καταφέρει να πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες.

 

28 - Τόσα βάθρα έχει ο Tito Rabat στη Moto2, μετά και τη δεύτερη θέση του στο Assen. Έχει λοιπόν τα περισσότερα βάθρα στη Moto2, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Thomas Luthi.

 

12 - Τόσα συνεχόμενα βάθρα έχει ο Valentino Rossi! Την προηγούμενη φορά που είχε 12 συνεχόμενα βάθρα, ήταν στους τελευταίους εννέα αγώνες της σεζόν 2008 και στους τρεις πρώτους της 2009. Το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων βάθρων για τον Ιταλό θρύλο, επιτεύχθηκε από το GP της Μαλαισίας το 2004 μέχρι και το Γύρο του Brno το 2005: 14 συνεχόμενα βάθρα!

 

8 - Ο Maverick Vinales έχει καταφέρει να πάρει θέση που δίνει βαθμούς και στους οχτώ πρώτους αγώνες της σεζόν, κάτι που μόνο δυο νεοφερμένοι έχουν καταφέρει στην εποχή των τετράχρονων: ο John Hopkins το 2002 και ο Hector Barbera το 2010. Αν καταφέρει να πάρει θέση στους βαθμούς την Κυριακή, θα έχει αυτός μόνος το σχετικό ρεκόρ!

 

6 - Τόσες είναι οι νίκες του Dani Pedrosa στην πίστα του Sachsenring (2 στα 250cc και 4 στη MotoGP) που είναι και ο πιο επιτυχημένος αναβάτης. Από πέντε έχουν οι Valentino Rossi (1 στα 250cc και 4 στη MotoGP) και Marc Marquez (1 στα 125cc, 2 στη Moto2 και 2 στη MotoGP).

 

5 - Το Sachsenring, μαζί με την Indianapolis, είναι οι δυο πίστες στις οποίες η Honda κερδίζει συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια!

 

3 - Στην Ολλανδία, ο Zarco έγινε ένας από τους τέσσερεις μόλις Γάλλους, που καταφέρνουν να πάρουν τρεις νίκες σε μια σεζόν στη μεσαία κατηγορία. Οι άλλοι τρεις είναι οι Christian Sarron (1984), Olivier Jacque (2000) και Randy de Puniet (2003). Κανείς Γάλλος δεν έχει πάρει τέσσερεις νίκες σε μια σεζόν!

 

3 - Φέτος είναι η πρώτη φορά, μετά το 2009 και τον τελευταίο του Τίτλο, που ο Valentino Rossi καταφέρνει να πάρει περισσότερες από δυο νίκες σε μια σεζόν!

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto3: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Όχι στο ασύμμετρο μπροστινό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα