• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση πρώτου μισού: Le Mans
Έτσι μ’ αρέσει να οδηγώ, χωρίς κανέναν μπροστά μου!
Νέα 04/08/2015 - 13:58

Με έναν επιβλητικό αγώνα, ο Jorge Lorenzo δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα, στην πίστα του Le Mans.

 

Οι 25β που πήρε ο Ισπανός τον ανέβασαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και από τη Γαλλία και στο εξής κυνηγά τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον φετινό Τίτλο, τον Valentino Rossi!

 

Η διάθεση και η απόδοση του Lorenzo ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, σε σχέση με τους πρώτους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν, όταν και δεν είχε καταφέρει καν να ανέβει στο βάθρο!

 

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το μπροστινό της Bridgestone, ο Ισπανός έδωσε εκπληκτικό ρυθμό στον αγώνα και τον ολοκλήρωσε 20δ πιο γρήγορα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

 

«Πριν τον αγώνα ανησυχούσα για τη δεξιά πλευρά του ελαστικού, στον τρίτο ή τέταρτο γύρο άρχισε να μου διπλώνει και άρχισα να ανησυχώ ότι θα χειροτερέψει στη συνέχεια, αλλά ευτυχώς έμεινε λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα».

 

«Πίεζα συνεχώς και μόλις έπεσε το επίπεδο του καυσίμου, πίεζα λιγότερο. Αυτή τη φορά σταθήκαμε τυχεροί. Ξέρω ότι και οι άλλοι δυσκολεύτηκαν με το μπροστινό σήμερα».

 

«Έτσι μ’ αρέσει να οδηγώ, διότι με κανέναν μπροστά μου, μπορώ να φρενάρω καλύτερα, να διατηρήσω την ταχύτητά μου στις στροφές και να αυξήσω το προβάδισμά μου, όπως κι έγινε».

 

«Όταν είδα τον Valentino στη 2η θέση και σε κάποια σημεία να μειώνει τη διαφορά, έπρεπε να πιέσω πάρα πολύ και ειδικά στα φρένα. Τότε έκανα το 1:33.004 που μου έδωσε το πλεονέκτημα που ήθελα για να κερδίσω».

 

Αν και ξεκίνησε από την έβδομη θέση του σχηματισμού εκκίνησης, ο Valentino Rossi χάρισε το πρώτο 1-2 στην Yamaha για φέτος, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση μετά από σημαντικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην Μ1 του!

 

«Πήραμε το ρίσκο πριν τον αγώνα και αλλάξαμε τις ρυθμίσεις και η μοτοσυκλέτα ήταν φανταστική! Μπορούσα να πιέζω, να κερδίζω θέσεις και να ανακάμψω!»

 

«Ένιωθα πολύ καλά, αλλά κι ο Jorge ήταν σε τέλεια κατάσταση σήμερα. Ήταν μπροστά, ήταν συγκεντρωμένος κι όταν είναι έτσι είναι δύσκολο να τον φτάσεις».

 

«Αυτό το Σ/Κ ήταν καλύτερος από εμάς και καλύτερα προετοιμασμένος για τον αγώνα και του άξιζε η νίκη», σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα ο Valentino Rossi.

 

Μετά την παρένθεση στην Jerez, ο Andrea Dovizioso επέστρεψε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, το τέταρτό του στους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν. Αυτό έμελε να είναι και το τελευταίο του Ιταλού, στο πρώτο μισό της χρονιάς.

 

«Πίστευα ότι είχα την ταχύτητα για να διεκδικήσω τη νίκη, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Αυτό μας δείχνει ότι μας λείπει ακόμα ένα μικρό κάτι και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιώνουμε την GP15».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έτοιμος για την Indy

« Προηγούμενο άρθρο

Indy: Τα στατιστικά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα