• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Θα είμαι έτοιμος για τον Rossi!
Σημαντική η εκκίνηση και οι πρώτοι γύροι
Νέα 12/09/2015 - 22:54

Με έναν καταπληκτικό χρόνο στο 1:32,146 ο Jorge Lorenzo πήρε την pole position στο Misano και τονίζει ότι είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει τον Valentino Rossi μέσα στο σπίτι του δεύτερου!

 

Ο Ισπανός, ο οποίος παραδέχεται ότι στο παρελθόν ο Vale έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους μάχες, δηλώνει ότι αυτό δεν θα τον επηρεάσει στον Κυριακάτικο αγώνα, στην προσπάθεια που κάνει να καλύψει τη διαφορά των 12β υπέρ του Rossi.

 

«Θα δούμε τι θα γίνει στους πρώτους γύρους. Στο παρελθόν έχουμε δώσει τις μάχες μας, ειδικά το 2010. Τις έχω χάσει όλες, ή τουλάχιστον αυτές που θυμάμαι, αλλά θα δούμε τι θα γίνει αύριο», σχολίασε ο Lorenzo.

 

Η κάμερα έπιασε τον Lorenzo να ζητά το λόγο από τον Vale επειδή ο τελευταίος τον καθυστέρησε στον τελευταίο του γύρο, ωστόσο ο Ισπανός είπε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ότι δεν έχει πρόβλημα με τον Rossi.

 

«Νόμιζα ότι ήμουν πιο γρήγορος, αλλά στο replay είδα ότι ήμουν ένα δέκατο πιο αργός. Αλλά έκανα λάθος στο γκάζι στην τελευταία στροφή. Ίσως να μπορούσα να βελτιωθώ σ’ αυτό το κομμάτι λίγο».

 

«Δεν ήμουν πολύ γρήγορος όμως και πιθανότατα να μπορούσα να ισοφαρίσω το χρόνο μου ή να έκανα έναν λίγο καλύτερο. Ήταν ο Vale μπροστά μου, αλλά ζήτησε συγγνώμη μετά και δεν υπάρχει θέμα».

 

«Αυτά συμβαίνουν και μου έχει τύχει κι εμένα στο παρελθόν με έναν άλλον αναβάτη».

 

«Έκανα καλό χρόνο, αλλά νομίζω ότι αυτό που μετρά είναι ότι έχουμε καλό στήσιμο για τον αγώνα αύριο. Είναι ένα καλό Σ/Κ για εμάς, διότι έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά από την πρώτη στιγμή και μετά τις ΕΔ1 είμαστε συνέχεια πρώτοι».

 

«Στις κατατακτήριες πιέσαμε όπως πάντα στο όριο και αυτή τη φορά με την τακτική των τριών εξόδων. Το θέμα είναι ότι δεν αλλάξαμε το μπροστινό και αυτό το κάναμε γιατί με το άλλο δεν είχα την ίδια αίσθηση».

 

«Στο τέλος, στη δεύτερη και κυρίως στην τρίτη έξοδο, το μπροστινό με πίεζε στα φρένα. Έτσι από τη μία ήμουν γρήγορος, αλλά από την άλλη έχανα στα φρένα».

 

Για τον αυριανό ο αγώνα, ο Lorenzo ξέρει καλά ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει μια καλή εκκίνηση. Σ’ αυτό το κομμάτι ο Ισπανός παίρνει άριστα, με εκρηκτικές εκκινήσεις σε πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια.

 

«Σίγουρα η εκκίνηση και οι πρώτοι γύροι θα είναι σημαντικοί. Ελπίζω να είμαι γρήγορος όπως συνήθως. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η φθορά του ελαστικού με την καινούργια άσφαλτο, διότι έχουμε κάποια θέματα με την πτώση στην απόδοση».

 

«Οι ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας, τα ηλεκτρονικά και η χρήση του γκαζιού θα είναι πολύ σημαντικά στο να φυλάξουμε λάστιχο και να έχουμε ρυθμό στο τέλος του αγώνα».

 

«Ο καιρός αύριο θα είναι καλός και αυτό νομίζω ότι αρέσει σε όλους. Η επιφάνεια είναι καλή κι έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

 

Τέλος, όταν του είπαν ότι όποιος αναβάτης παίρνει την pole position στο Misano, δεν καταφέρνει να κερδίσει τον αγώνα (τα τελευταία 4 χρόνια) ο Jorge αποκρίθηκε: «Νίκησα τρεις φορές εδώ και δεν ήμουν στην pole».

 

«Αύριο θα είναι η τέλεια ευκαιρία να τα καταφέρουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Κρίμα...

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα