• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θέλω να κλάψω...!
Ήταν όμως ένα σημαντικό αποτέλεσμα
Νέα 13/09/2015 - 20:50

Ένα τραγικό λάθος του Valentino Rossi στο σημερινό αγώνα, που έμεινε με τα βρόχινα ελαστικά περισσότερη ώρα από κάθε άλλον, του στοίχισε μια νίκη και 25β που θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν δικοί του.

 

Από την άλλη, ο Ιταλός άσος και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος κατάφερε - σ’ έναν Γύρο - να διπλασιάσει σχεδόν τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Jorge Lorenzo!

 

Μετά από δυο υπέροχες ημέρες στο Misano, ο καιρός αποφάσισε να κάνει τα δικά του και οι πρώτες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν πριν τον αγώνα! Ένας «τρελός» αγώνας που τα είχε όλα!

 

Οι περισσότεροι αναβάτες αναγκάστηκαν να βγουν στα pits δυο φορές, κάτι που έκανε και ο Valentino Rossi, αλλά το έκανε όταν πια ήταν πολύ αργά. Στο τέλος πήρε την 5η θέση και σταμάτησε ένα σερί συνεχούς παρουσίας του στο βάθρο, για σχεδόν ένα χρόνο!

 

«Κρίμα, πολύ κρίμα για τον αγώνα. Ειδικά μιας και είμαστε στο Misano», σχολίασε ο Vale από το hospitality της ομάδας του, την ώρα που η βροχή είχε δυναμώσει! «Ήταν σημαντικό να πάρουμε το βάθρο, αλλά σήμερα και μετά από δυο καλές ημέρες, οι συνθήκες ήταν πολύ, πάρα πολύ δύσκολες».

 

Ο Vale, μαζί με τους Lorenzo και Marquez είχαν ξεφύγει από τους υπόλοιπους στους πρώτους γύρους του αγώνα, μόνο και μόνο για να αναγκαστούν να μπουν στα pits μετά από τη βροχή που έκανε τον αγώνα με τα σλικ ελαστικά αδύνατο.

 

Στην αρχή ο Vale έδειχνε να δυσκολεύεται με τη βρόχινη μοτοσυκλέτα του, αλλά από τη στιγμή που απέκτησε εμπιστοσύνη σ’ αυτή, ο ρυθμός και οι χρόνοι του ήταν καλύτεροι από τους δυο αντιπάλους του.

 

«Τα δυο τρίτα του αγώνα δεν ήταν τόσο άσχημα διότι στην αρχή ήμουν καλός, όπως και μετά όταν αλλάξαμε μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά. Ήμουν και τότε πολύ δυνατός και γρήγορος. Διασκέδαζα τις μάχες με τον Jorge και τον Marc και ήμουν πρώτος».

 

«Μετά άρχισε να στεγνώνει και έπρεπε να αλλάξουμε και πάλι μοτοσυκλέτα. Ήταν όμως μια δύσκολη απόφαση. Σίγουρα για εμένα και τον Jorge που παλεύουμε για τον Τίτλο ήταν μια στιγμή που έκρυβε παγίδες».

 

«Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να προσπαθήσουμε να πάρουμε την κατάλληλη απόφαση χωρίς να ρισκάρουμε πολύ».

 

Όμως ο Rossi ήταν ο τελευταίος από τους τρεις μπροστά που βγήκε να αλλάξει στη μοτοσυκλέτα με τα σλικ ελαστικά, την ώρα που ο Marquez είχε ήδη βγει και «έριχνε» στον Ιταλό άσο περίπου 10δ στο γύρο!

 

«Έμεινα έξω λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε κι έχασα χρόνο στους επόμενους δυο γύρους», επιβεβαίωσε ο Valentino Rossi. «Μετά άλλαξα σε σλικ και στο τέλος πήρα την πέμπτη θέση».

 

«Θέλω να κλάψω... περίμενα ένα καλύτερο αποτέλεσμα κι επειδή έχω καλή δυναμική στο στεγνό αλλά και στο βρεγμένο».

 

«Από την άλλη όμως, με την πτώση του Lorenzo διεύρυνα τη διαφορά μου στη βαθμολογία κατά 11β και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα το βάθρο μπροστά σε τόσους οπαδούς ήταν ο στόχος».

 

«Το σημερινό όμως αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του Πρωταθλήματος».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δυο λάθη, αλλά δεν παραπονιέμαι!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Το κλειδί της νίκης;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα