• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μικρές αλλαγές στους κανονισμούς
Για τη νέα αγωνιστική σεζόν
Νέα 14/09/2015 - 16:07

Κάποιες μικρές αλλαγές ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Αγώνων, κυρίως για την κοινή ECU που θα έχουν όλες οι ομάδες (software και hardware).

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, όλες οι ομάδες θα μπορούν να έχουν έναν δικό τους αισθητήρα, που δεν θα τον έχει άλλη ομάδα.

 

Αυτός όμως ο αισθητήρας θα λειτουργεί μόνο και μόνο για να καταγράφει δεδομένα. Όλοι οι άλλοι αισθητήρες θα πρέπει να πάρουν έγκριση από την Επιτροπή και θα τους έχουν όλοι.

 

Αλλαγές είχαμε και στις δοκιμές, που είναι απόρροια της απουσίας της OPEN κατηγορίας από τη νέα σεζόν.

 

Έτσι, οι κατασκευαστές θα μπορούν να κάνουν - με τους αναβάτες που έχουν συμβόλαιο - μέχρι πέντε ημέρες δοκιμών σε όποια πίστα θέλουν. Σε αντίθεση με τα σημερινά δεδομένα που έπρεπε να δηλώσουν μια πίστα.

 

Το ίδιο θα ισχύει από τη νέα σεζόν και για τις δορυφορικές ομάδες, με μόνη διαφορά ότι ενώ τα εργοστάσια θα μπορούν να κάνουν επιπλέον τεστ με τους δοκιμαστές τους, αυτή η δυνατότητα αφαιρείται από τις δορυφορικές ομάδες.

 

Τέλος, υπάρχουν αλλαγές και όρια στις δοκιμές για τις ομάδες της Moto2 και της Moto3, που από τη νέα σεζόν θα περιορίζονται σε δοκιμές διάρκειας δέκα μόνο ημερών σε όποια πίστα θέλουν.

 

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των τεστ ήταν απεριόριστος - κάτι που ευνοούσε αυτούς που είχαν χρήματα - αλλά γίνονταν μόνο σε προκαθορισμένες πίστες: μια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και σε μια οποιαδήποτε άλλη.

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Ήταν θέμα καθαρής τύχης

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Ποτέ δεν το περίμενα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα