• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μέρος 1: Συνέντευξη με τον Zarco!
«Στο Qatar κατάλαβα ότι θα ήμασταν Πρωταθλητές»
Νέα 13/10/2015 - 16:04

Με 309 βαθμούς σε 15 αγώνες, 7 νίκες, 13 βάθρα - τα 12 συνεχόμενα - και 103β μπροστά από τον δεύτερο, δεν είναι να απορεί κανείς για το ποιός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Moto2!

 

Ο Johann Zarco - που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής λίγο πριν το τέλος των ΕΔ1 στο Motegi - μιλά για την ονειρική φετινή σεζόν την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ!

 

Ένα μηχανικό πρόβλημα στο Qatar σου στέρησε τη νίκη; Ποιές ήταν οι σκέψεις σου τότε; Άρχισες να αμφιβάλλεις;

 

Όχι, δεν ανησύχησα. Ήδη από τα τεστ ήμουν δυνατός, ενώ αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Κρατήσαμε τα θετικά στο Qatar, διότι προηγούμασταν με μεγάλη διαφορά στον αγώνα. Από αυτόν τον αγώνα ήμουν αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε νίκες και να παλέψουμε για τον Τίτλο.

 

Πως προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα στη μοτοσυκλέτα;

 

Επειδή ήταν καλή. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετα. Είχα και εμπειρία από τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες κι έτσι ήμουν σε θέση να κατανοήσω τα πλεονεκτήματά της. Με την εμπειρία μου και με μια καλή μοτοσυκλέτα, η προσαρμογή ήταν εύκολη.

 

Τι άλλαξες πάνω σου;

 

Δεν ξέρω, ίσως απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι είμαι γρήγορος. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν να μένω ήρεμος όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά αυτό έκανε τη διαφορά και σ’ αυτό με βοήθησε και η ομάδα.

 

Περίμενες ότι θα έχεις φέτος 13 στα 15 βάθρα, την ώρα που τα προηγούμενα τρία χρόνια στην κατηγορία είχες έξι συνολικά;

 

Αυτά τα αποτελέσματα ήθελα όταν υπέγραφα με τον Aki Ajo και την Kalex. Όπως είπα με την εμπειρία μου θα έπρεπε να ήμουν σε θέση να παλέψω για νίκες, για τον Τίτλο, για βάθρα. Είναι φανταστικό που ήμουν στο βάθρο τόσες φορές και αυτό ήταν το κλειδί στην κατάκτηση του Τίτλου.

 

Ποιός αγώνας σου άρεσε πιο πολύ φέτος;

 

Ήταν αρκετοί. Είναι καταπληκτικό όταν κερδίζεις, όπου κι αν γίνεται αυτό. Ίσως στο Assen, όταν παλέψαμε δυνατά με τον Tito, ή στην Βαρκελώνη. Ιδιαίτερη ήταν και η νίκη στο Silverstone. Με βρόχινα ελαστικά και μια σχεδόν στεγνή πίστα, ήταν καταπληκτικό το συναίσθημα του να κάνω τη διαφορά στην αρχή.

 

Μετά από ποιόν αγώνα ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις την ανάποδη τούμπα;

 

Ίσως στη Βαρκελώνη γιατί το σημείο που διάλεξα να το κάνω, εκεί που ήθελα να πατήσω ήταν μαλακά. Δεν ξέρω αν έφταιξε και η κούραση. Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι πιο κουρασμένος τερματίζω σε αγώνες που δεν κερδίζω!

 

Από που προέρχεται αυτή;

 

Την έκανα στην πρώτη μου νίκη στο Red Bull Rookies Cup και είναι κάτι που άρεσε στον κόσμο και θα την κάνω μέχρι να την βαρεθεί. Αν συμβεί αυτό θα είναι καλό, διότι θα σημαίνει ότι έχω πολλές νίκες! Μετά θα πρέπει να βρω έναν άλλον καλό πανηγυρισμό! Είναι κάτι που συνήθιζα να κάνω στην παιδική χαρά και δεν το κάνω επειδή είμαι γυμναστής.

 

Διατηρείς ψηλά τις φιλοδοξίες σου και θέλεις να κερδίσεις τους τελευταίους αγώνες. Τι κάνεις για να παραμένεις ανταγωνιστικός;

 

Είναι εύκολο αν ακούς την ομάδα σου! Στην Aragon έμαθα να κοιτάω ένα πράγμα μόνο: τον αγώνα. Το τι γίνεται γύρω μου μπορεί να είναι καλό ή κακό, αλλά δεν έπρεπε να επικεντρωθώ σε τίποτα άλλο. Αν το καταφέρω αυτό θα είμαι ανταγωνιστικός στους τελευταίους αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Smith: Έτσι έχασα την 6η θέση

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ο Morbidelli στην Marc VDS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα