• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Ειλικρινά χαρούμενος» ο Rossi!
Αν και ο Lorenzo είναι «λίγο πιο γρήγορος»
Νέα 16/10/2015 - 13:36

Ο Valentino Rossi ήταν στην ένατη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα της ημέρας, ωστόσο αυτή η θέση δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

 

Ο λόγος είναι ότι ο Ιταλός άσος επέλεξε να μην βγει στην πίστα με καινούργια ελαστικά για τα τελευταία λεπτά, κάτι που έκαναν οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του.

 

«Ειλικρινά είμαι αρκετά χαρούμενος. Ο ρυθμός μου δεν ήταν τόσο άσχημος. Ήμουν σταθερός αλλά και γρήγορος με το φθαρμένο ελαστικό».

 

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τη θέση μου γιατί δεν είμαι δυνατός στον ένα γύρο».

 

Όταν πιέστηκε για να απαντήσει για την πραγματική διαφορά ανάμεσα στον ίδιο και τον Lorenzo, χωρίς τα καινούργια ελαστικά, αποκρίθηκε:

 

«Σε ρυθμό δεν έχουμε μεγάλη διαφορά. Πάντως είναι λίγο πιο γρήγορος από εμένα. Μπορεί και χρησιμοποιεί καλύτερα το καινούργιο ελαστικό και είναι περίπου μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος».

 

«Σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε γιατί και ο Jorge θα βελτιωθεί. Και ο Marquez έχει γρήγορο ρυθμό, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Όλα είναι ανοιχτά».

 

«Έχω δυο διαφορετικά στησίματα. Ένα για να σπινάρω λιγότερο κι ένα για να είμαι πιο γρήγορος στις στροφές».

 

«Πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να σπινάρουμε λιγότερο, ή να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό και να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε καλύτερα;»

 

Το θέμα με την πρόσφυση στον πίσω τροχό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την πρώτη στιγμή όλοι οι αναβάτες.

 

«Εδώ το πίσω για να αντέξει είναι πολύ σκληρό κι έτσι σπινάρει, γλιστράει και κουνάει πολύ», είπε ο Rossi.

 

Πέρυσι, στον αγώνα η θερμοκρασία προς το τέλος έπεσε έως και 10o C με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές πτώσεις από μπροστινό.

 

«Είχαμε πρόβλημα με το μπροστινό. Όλοι είναι περίεργοι για το καινούργιο που έφεραν, αλλά ναι, αν η θερμοκρασία πέσει αυξάνεται το σπινάρισμα».

 

Το πρώτο εμπόδιο για μια καλή εμφάνιση του Valentino την Κυριακή, είναι οι κατατακτήριες. Εκεί που οι Ducati με το μαλακό - και ίσως οι Suzuki - να προβληματίσουν τις Honda και τις Yamaha.

 

«Ήδη σήμερα το μαλακό έδωσε πλεονέκτημα. Έτσι αύριο το απόγευμα θα είναι πολύ σημαντικό να μην χάσουμε πολλές θέσεις, διότι όχι μόνο οι Ducati αλλά και οι Suzuki είναι δυνατές».

 

Ο Vale διατηρεί ένα προβάδισμα 18β από τον ομόσταυλό του στο βαθμολογικό πίνακα, με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος.

 

«Έχουμε ένα Πρωτάθλημα περίπου ίδιο από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάποιες φορές με νικάει και κάποιες φορές τον κερδίζω και η διαφορά είναι ίδια».

 

«Είναι δύσκολο να πω ποιός είναι το φαβορί. Έχω ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά πολλά μπορούν να συμβούν σε τρεις αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto3: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto2: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα