• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Τι αγώνας ήταν αυτός!!
50η νίκη για Marquez, στους 11β η διαφορά Rossi-Lorenzo
Νέα 18/10/2015 - 10:40

Ο Marc Marquez έκανε έναν συγκλονιστικό τελευταίο γύρο στην πίστα του Phillip Island για να πάρει την πρώτη του νίκη εκεί, μετά από μια μαγική μάχη τεσσάρων αναβατών για τις τρεις θέσεις του βάθρου!

 

Ο Marquez έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον τελευταίο του γύρο για να καλύψει μια διαφορά περίπου 8 δεκάτων που είχε ο Lorenzo και να πάρει μια από τις πιο εμφατικές νίκες της καριέρας του!

 

Την ίδια ώρα, στον τελευταίο γύρο, ο Andrea Iannone κατάφερνε να επικρατήσει της δικής του τιτάνιας μάχης με τον Rossi, αρπάζοντας με την Ducati του την τελευταία θέση του βάθρου!

 

Με δυο Γύρους πια να απομένουν για το τέλος, το προβάδισμα του Valentino Rossi επί του Jorge Lorenzo μειώθηκε στους 11 βαθμούς.

 

Ήταν ένας μαγικός αγώνας, ίσως ο καλύτερος αγώνας της δεκαετίας που ξεσήκωσε τους φίλους του MotoGP και για τον οποίο ακόμα γράφονται διθυραμβικά σχόλια από μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

 

Ο Iannone εκμεταλλεύτηκε στην αρχή τη δύναμη της Ducati κι επιβεβαιώνοντας ότι είναι δυνατός στις εκκινήσεις κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Lorenzo!

 

Στο τέλος του πρώτου γύρου ενός άγριας ομορφιάς αγώνα, ο Valentino Rossi είχε βρεθεί στην έκτη θέση, πίσω και από τον Cal Crutchlow!

 

Πιο μπροστά, ο Lorenzo δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να ξεφύγει έχοντας απέναντί του την ωμή δύναμη της GP15 που έχει σχεδόν σε όλες τις πίστες το ρεκόρ τελικής!

 

Ο Iannone όμως δεν απέφυγε το λάθος κι άνοιξε τη γραμμή του στο τέλος του τέταρτου γύρου, με τον Lorenzo να κάνει μια μικρή διαφορά από τον Ιταλό.

 

Εκείνη τη στιγμή βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά και ο Marc Marquez, αλλά και ο Valentino που ανέβηκε σε θέση βάθρου!

 

Μπροστά ο Lorenzo έδειχνε να βρίσκει τον εαυτό του κι έκανε μια διαφορά της τάξης του 1,2δ από τους διώκτες του.

 

Όμως ο Marquez άρχισε να κατεβάζει τη διαφορά αυτή και μαζί του να παρασύρει τον Rossi, ο οποίος είχε κολλημένο πίσω του τον Iannone που εν τω μεταξύ είχε ανακάμψει.

 

Στον 16ο γύρο το προβάδισμα του Lorenzo είχε εξαφανιστεί, με τον Ισπανό να έχει πίσω του τον Marquez, ο οποίος ετοίμαζε την επίθεσή του!

 

Αυτή ήρθε στον 18ο γύρο και η Honda πέρασε μπροστά από την Yamaha, αλλά μόνο για λίγα λεπτά, καθώς στον 20ο γύρο ήρθε η απάντηση του Lorenzo.

 

Την ίδια ώρα ο Valentino τα έδινε όλα για να μπορέσει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τις πιο δυνατές μάχες που έχει δώσει ποτέ!

 

Στην ευθεία η Ducati ήταν πανίσχυρη και κέρδιζε έδαφος, όταν λίγο αργότερα ήρθε μια μαγική στιγμή από τον Iannone!

 

Ο Rossi άρπαζε τη δεύτερη θέση από τον Marquez, όταν από το πουθενά σχεδόν ήρθε ένας καταπληκτικός Iannone για να τους περάσει και τους δυο μαζί με μια απαράμιλλη προσπέραση!

 

Μπροστά ο Lorenzo έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα με τα οχτώ δέκατα διαφοράς του από τον δεύτερο, όμως ο Marquez είχε διαφορετική γνώμη!

 

Με φοβερή αυτοπεποίθηση ο Ισπανός της Honda άρχισε να κυνηγά τον συμπατριώτη του και κατάφερε όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά σε λιγότερο από ένα γύρο, αλλά να του κάνει και μια εκπληκτική προσπέραση!

 

Ήταν η 50η νίκη της καριέρας του, την ώρα που πιο πίσω ο Rossi έδινε όλες του τις δυνάμεις για να ανέβει στο βάθρο.

 

Ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Iannone και την Ducati του να πάρουν την τρίτη θέση, σε μια σημαντική καμπή του Πρωταθλήματος.

 

«Εκπληκτικός... απίστευτος αγώνας. Δώσαμε σκληρή μάχη! Είμαι χαρούμενος που πάλεψα με τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου».

 

«Κάναμε σπουδαία δουλειά και βήμα-βήμα βελτιωνόμαστε», σχολίασε ο Andrea Iannone.

 

«Έμεινα πίσω από τον Marc για αρκετούς γύρους και είδα σε ποια σημεία είχε καλύτερη πρόσφυση».

 

«Στη συνέχεια πίεσα και πίστεψα ότι θα μπορούσα να κερδίσω, αλλά έκανε τρομερό τελευταίο γύρο».

 

«Εμείς ήμασταν τυχεροί που ο Iannone πέρασε τον Valentino και πετύχαμε το στόχο μας του να μειώσουμε τη διαφορά στη βαθμολογία» δήλωσε ο Lorenzo.

 

«Ένιωθα καλά στον αγώνα! Στην αρχή έγιναν πολλές προσπεράσεις και ο Jorge κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά».

 

«Πίεσα για να τον προλάβω και υπερθέρμανα το μπροστινό που άρχισε να κουνάει πολύ».

 

«Στη συνέχεια προσπάθησα να το κρυώσω και στους τελευταίους γύρους είπα ότι θα πιέσω».

 

«Όμως ο Andrea και ο Valentino με πέρασαν και στον τελευταίο γύρο πίεσα στο 100% και είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αυτή», είπε ο μεγάλος νικητής!

 

Πιο πίσω, στην πέμπτη θέση ο Dani Pedrosa και 6ος ο Vinales που ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στα αξιοπερίεργα του αγώνα η στιγμή που ένας άτυχος γλάρος είχε καθίσει στην πίστα την ώρα που έρχονταν με δύναμη οι τέσσερεις πρώτοι.

 

Το πτηνό προσπάθησε να πετάξει μακριά αλλά σκοτώθηκε ακαριαία όταν χτύπησε στο σώμα και στο φέρινγκ της GP15 του Iannone, το οποίο τρύπησε στα δεξιά!!

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Μεγάλο κρίμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto2: Επιβλητική νίκη για Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα