• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang KAT: Τυφώνας χτύπησε την Sepang!
Ο Dani Pedrosa διέλυσε τα χρονόμετρα με έναν απίστευτο γύρο!
Νέα 24/10/2015 - 11:11

O Dani Pedrosa έκανε έναν από τους καλύτερους γύρους της (μεγάλης) του καριέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή pole position!

 

Ο Ισπανός άσος ήταν ασυγκράτητος και ο χρόνος του στο 1:59,053 ήταν με μεγάλη διαφορά ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε επίσημη χρονομέτρηση στη συγκεκριμένη πίστα.

 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Pedrosa έκανε σχεδόν τον τέλειο γύρο, χάνοντας το απειροελάχιστο των 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου από το δεύτερο κομμάτι της πίστας.

 

Μεγαλειώδης η εμφάνιση του Pedrosa σήμερα στις κατατακτήριες, επιβεβαιώνοντας ότι η Honda έχει τον πρώτο λόγο στη Μαλαισία.

 

Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε το Mugello, είναι μόλις η δεύτερη φορά φέτος που ο Marquez μένει τόσο πίσω σε χρόνο από αυτόν που έχει την pole position!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήμουν πολύ γρήγορος. Συνήθως δυσκολεύομαι. Σήμερα αποφάσισα να κάνω δυο εξόδους».

 

«Προσπάθησα να μην κάνω λάθος. Αυτό το Σ/Κ η πίστα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η φθορά του ελαστικού».

 

«Για τον αγώνα θα πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι», δήλωσε ο Dani Pedrosa.

 

Τα τέσσερα δέκατα διαφοράς από τον ομόσταυλό του δεν έδιωξαν το χαμόγελο από τα χείλη του Marc Marquez, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του στις δηλώσεις του ότι έχασε κάπως την αυτοπεποίθησή του όταν έχασε για λίγο τον έλεγχο της RC213V του.

 

Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον 22χρονο, ο οποίος όμως το έσωσε με αποφασιστικό τρόπο βάζοντας κάτω στην άσφαλτο αγκώνες και γόνατα!

 

Στην καλύτερη δυνατή στιγμή ο Valentino Rossi φαίνεται να ξορκίζει τον κακό του δαίμονα: το νέο σύστημα των κατατακτηρίων!

 

Είναι η τρίτη φορά στους τελευταίους πέντε Γύρους που ο Rossi καταφέρνει να κάνει έναν γρήγορο γύρο και να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Αυτή τη φορά όμως η τρίτη θέση του στις κατατακτήριες έχει διαφορετική σημασία! Ήταν μόλις η δεύτερη φορά φέτος, μετά το Assen, που κατάφερε να νικήσει στον ένα γύρο τον ομόσταυλό του!

 

Ειδικά στη χρονική στιγμή που αυτό ήρθε, δίνει σαφώς το πλεονέκτημα σε ψυχολογικό επίπεδο στον Ιταλό έναντι του Jorge Lorenzo!

 

«Είναι σημαντική αυτή η 1η σειρά και ειδικά μιας και στον τελευταίο γύρο πέρασα τον Jorge».

 

«Η πίστα είναι δύσκολη και απαιτητική τόσο για τη φυσική κατάσταση όσο και για τα ελαστικά».

 

«Το σημαντικό πάντως είναι ότι ξεκινάω από την πρώτη σειρά», είπε ένας φανερά πολύ χαρούμενος Valentino Rossi.

 

Για τον Lorenzo - ο οποίος είχε μια πτώση στις ΕΔ4 από τις σπάνιες φορές φέτος - ήταν μόλις η 4η φορά που δεν κατάφερε να πάρει μια από τις πρώτες τρεις θέσεις.

 

Μάλιστα ο Ισπανός από τη δύναμη της συνήθειας, πήγε να μπει στο parc ferme κάτι που δεν επιτρέπεται στον τέταρτο βέβαια. Για τον Jorge ήταν η πρώτη φορά μετά το Assen που δεν τερμάτισε στις τρεις πρώτες θέσεις!

 

Οι fantastic4 δεν έχουν αντίπαλο ούτε στη Sepang, με τον καλύτερο από τους υπόλοιπους - τον Cal Crutchlow - να είναι μισό δευτερόλεπτο περίπου πιο αργός από τον τέταρτο Lorenzo!

 

Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Iannone που θα ξεκινήσει από την έκτη θέση τον αυριανό αγώνα, δυο δέκατα πιο γρήγορος από τον Dovi που ακολουθεί.

 

Πολύ καλή η παρουσία του Maverick Vinales, ο οποίος χρειάστηκε πρώτα να περάσει από τις ΚΑΤ1. Στο δεύτερο σκέλος ο Ισπανός κατάφερε να φέρει τη Suzuki του στην 8η θέση.

 

Τελευταίος στην τρίτη σειρά ο Bradley Smith, ο δεύτερος αναβάτης που πέρασε από τις ΚΑΤ1. Την τέταρτη σειρά ανοίγει ο Hector Barbera, για τον οποίο η δέκατη θέση είναι το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες της μεγάλης κατηγορίας.

 

Στις δυο τελευταίες θέσεις βρίσκουμε τα αδέρφια Espargaro, με τον Aleix να είναι 11ος (είχε και μια πτώση) ενώ ο Pol έμεινε στην τελευταία θέση.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: 1η φετινή pole για Luthi!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto3: Δεύτερη φετινή pole για Antonelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα