• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Λάθος & ο Ηθικός (Rossi&Marquez)
H άποψη του Δ.Διατσίδη για ΤΟ συμβάν
Νέα 25/10/2015 - 18:52

Αρχικά για όσους δουν το βίντεο της επίμαχης φάσης προσεκτικά, θα δουν ότι πρώτα ο Μαρκ και η μοτοσυκλέτα του ακουμπά στον Βαλεντίνο και ότι μετά εκείνος ανοίγει το πόδι του, σε μια κίνηση αντανακλαστικών όπως λέμε ή κινητικής αντίδρασης όπως είναι ο επιστημονικός όρος. Έτσι κι αλλιώς δεν τιμωρήθηκε γιαυτό, αλλά για το ότι έκοψε το ρυθμό του και ότι άνοιξε τη γραμμή του “υποχρεώνοντας” τον Μαρκ να ανοιχτεί και αυτός μέχρι το όριο της πίστας. Οπότε ξεχάστε τον όρο “τον κλώτσησε”!

Από κει και πέρα ο Βαλεντίνο έπεσε στην δική του παγίδα του ψυχολογικού πολέμου και επειδή είχε το δίκιο με το μέρος του – ο Μαρκ ξεκάθαρα έκοψε ρυθμό για να τον περάσουν ο Χόρχε και ο Βάλε και μετά έκανε το παιχνίδι του με τον Ρόσσι για του δείξει ότι μπορεί να κάνει αυτό για τον οποίο τον είχε κατηγορήσει την Πέμπτη – έκανε το λάθος να κόψει τελείως το ρυθμό του και να γυρίσει να πει στον Μαρκέθ “μπάστα, άσε με να κάνω τη μάχη μου με τον άλλο”. Γύρισε τον κοίταξε έντονα και άνοιξε τη γραμμή του! Και αν δεν υπήρχε η επαφή και η πτώση δεν θα είχε γίνει τίποτε! Ή ο Μαρκ θα περνούσε και θα κυνηγούσε τους Χόρχε και Ντάνι, από τους οποίους στο Ζέσταμα το πρωί ήταν πολύ ταχύτερος, ή θα άφηνε στην ησυχία του τον Βάλε να κάνει τον αγώνα του εναντίον του Λορένθο. Ο Ρόσσι λοιπόν έκανε μεγάλο λάθος να αφήσει το θυμό του να τον κυριεύσει και αντί να συνεχίσει, έστω στις αντίξοες συνθήκες του κοψίματος του ρυθμού του από τον Μαρκέθ, σταμάτησε σχεδόν τελείως και με όρθια τη μοτοσυκλέτα για να ζητήσει τα ρέστα, λες και πρόκειται για καυγά μεταξύ οδηγών αυτοκινήτου στην κυκλοφορία της πόλης που ο ένας έκλεισε τον άλλο.

Για τον Μαρκέθ τώρα αυτό που έχω να πω ότι τουλάχιστον δεν είναι ηθικά σωστός που αντί να κάνει το δικό του αγώνα και να προσπαθήσει να κερδίσει, θέλησε να δώσει ένα μάθημα στον Ρόσσι, για όσα είχε πει εκείνος στη συνέντευξη της Πέμπτης. Από τα γυρολόγια των δοκιμών φαινόταν ότι είχε το ρυθμό για να κερδίσει ή έστω να είναι πολύ κοντά στον Πεδρόσα. Και η ομάδα του που τον χρυσοπληρώνει αυτό ήθελε: να δει τις δύο μοτοσυκλέτες της στις δύο πρώτες θέσεις και όχι τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να φέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι που θέλει να πάρει εκδίκηση από το άλλο παιδάκι που του πήρε το παγωτό στο διάλειμμα του σχολείου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Μαρκ φέρθηκε τελείως αντιεπαγγελματικά, αφού είχε τις δυνατότητες να κάνει το δικό του αγώνα. Αν είχε πρόβλημα με τον Ρόσσι ας το έλυναν στο μπαρ της πίστας μετά τον αγώνα ή έστω πριν. Ας πήγαινε να του ζητήσει τα ρέστα την Πέμπτη μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου. Αντ' αυτού δήλωσε ότι συνεχίζει να έχει τον Ρόσσι ως ίνδαλμα! Και όπως και νάχει όπως ο Ρόσσι στην Βαλένθια το 2013 έκανε το δικό του αγώνα και άφησε τους Μαρκέθ-Λορένθο να λύσουν μόνοι τους τις διαφορές, ας τους άφηνε στην ησυχία τους και στο δικό τους πόλεμο. Δηλαδή ο Ντάνι τι έπρεπε να κάνει, να κόψει για να βοηθήσει και αυτός τον συμπατριώτη του; Ή μήπως θα έχει αξία για τον Λορένθο ένα Πρωτάθλημα που θα έχει έρθει επειδή κάποιοι του έκαναν πλάτες; Είναι ο πιο γρήγορος στο στεγνό, είναι ο πιο ολοκληρωμένος αναβάτης αυτή τη στιγμή οδηγικά, αλλά οι ατυχίες που είχε στην αρχή της χρονιάς και το καθαρά δικό του λάθος στο Μιζάνο τον έφεραν πίσω στη βαθμολογία. Το Πρωτάθλημα δεν δίνεται σε αυτόν που έχει κάνει τις περισσότερες πολ ποζίσιον – έτσι θα το έπαιρνε και φέτος ο Μαρκέθ – το παίρνει ο πιο σταθερά γρήγορος όλη τη χρονιά!

Τελικό συμπέρασμα: Λάθος ο Ρόσσι να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο στη διάρκεια του αγώνα και Ηθικά απαράδεκτος ο Μαρκέθ για το ότι θέλησε να καταστρέψει τον αγώνα ενός άλλου οδηγού, αντί να κοιτάξει να κάνει τον δικό του. - ΔΔ

 

Επόμενο άρθρο »

Απορρίφθηκε η ένσταση της Γιαμάχα

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ο Rossi εκτός ελέγχου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα