• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Αυστηρή η ποινή!
«Έκανε την κίνηση... μια λάθος κίνηση».
Νέα 27/10/2015 - 10:23

Η Yamaha «...για να προστατεύσει τα συμφέροντα» των αναβατών της έκανε ένσταση για την απόφαση των Αγωνοδικών να τιμωρήσουν τον Rossi.

 

Ο Lin Jarvis αν και παραδέχτηκε ότι ο Rossi έκανε λάθος, κατέθεσε την ένσταση με το σκεπτικό ότι η ποινή στον Ιταλό θρύλο ήταν αρκετά βαριά.

 

Από την άλλη βέβαια, ακούστηκαν και οι άλλες φωνές, του Jorge Lorenzo, ο οποίος θεωρεί ότι η Επιτροπή έδειξε επιείκεια στον Valentino λόγω ονόματος.

 

«Αν και δεν αρνούμαστε ότι η κίνηση του Valentino δεν είναι από αυτές που θέλουμε να βλέπουμε στο MotoGP, την ίδια ώρα πιστεύουμε ότι η ποινή είναι αρκετά βαριά».

 

«Ειδικά μιας και μιλάμε για τον Valentino που δεν είναι βρώμικος αναβάτης. Δεν είναι κάποιος που δημιουργεί θέματα ή προβλήματα σε άλλους».

 

Η FIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία) εξέτασε την ένσταση και την απέρριψε και από τη στιγμή εκείνη οι μπλε δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο.

 

Όσον αφορά στον Lorenzo ο Jarvis αρκέστηκε να πει ότι σέβεται τη γνώμη του άλλου αναβάτη του, ότι ο Valentino θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ωστόσο, αυτή είναι μια γνώμη όπως είπε.

 

Ο Jarvis συνέχισε λέγοντας ότι όλο αυτό το θέμα θα δώσει επιπλέον κίνητρο στον Rossi για το Πρωτάθλημα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει κριθεί!

 

«Αν μη τι άλλο, γνωρίζοντας τον Rossi αυτό θα του δώσει το κίνητρο να επιστρέψει και να κάνει μια αξιομνημόνευτη σεζόν σαν αυτή».

 

«Και το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, θυμηθείτε το. Έχει προβάδισμα εφτά βαθμών και παρά το ότι το μειονέκτημά του στη Valencia θα είναι τεράστιο, στους αγώνες όλα γίνονται».

 

«Έχω ξαναπάει στη Valencia και ήμουν σίγουρος ότι ο Valentino θα έπαιρνε τον Τίτλο και κάτι έγινε, κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η λυσσαλέα μάχη που έδωσε ο Marquez με τον Rossi αποτελούσε εκδίκηση του πρώτου για τις κατηγορίες του δεύτερου στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του GP της Sepang.

 

«Αν αναλύσει κανείς λεπτομερώς τον αγώνα και δει μια-μια τις κινήσεις του Marc, καμία δεν είναι παράνομη αλλά νομίζω ότι πρέπει να δούμε τη γενικότερη εικόνα».

 

«Πρέπει να αναρωτηθούμε για το κίνητρο του αγώνα που έκανε και της ξεκάθαρης προσπάθειάς του να παρενοχλήσει τον Valentino στο μέγιστο βαθμό».

 

«Αυτό ξεχείλισε τον εκνευρισμό του Valentino κι έκανε την κίνηση.... μια λάθος κίνηση που έβγαλε τον Marquez στην άκρη της πίστας. Ο Marc πήγε να στρίψει, υπήρξε επαφή κι έπεσε».

 

Για όσους αναρωτιούνται γιατί η Επιτροπή άργησε τόσο πολύ να βγάλει απόφαση, τη δική του εξήγηση δίνει ο Jarvis, λέγοντας ότι σωστά έπραξαν μιας και σ’ αυτούς έπεφτε το βάρος ενός Πρωταθλήματος κι έπρεπε να εξεταστεί λεπτομερώς το συμβάν.

 

Τέλος, αποκάλυψε ότι αν και ήξερε τη γνώμη του Valentino για τον αγώνα στο Phillip Island, δεν γνώριζε ότι ο Ιταλός θα έκανε αυτές τις δηλώσεις την Πέμπτη.

 

«Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Κανονικά έχουμε καλές σχέσεις με τους αναβάτες και μιλάμε για διάφορα πριν τους αγώνες».

 

«Όμως αυτή τη φορά ο Valentino ένιωθε παραπάνω από σίγουρος ότι έπρεπε να το κάνει και ήταν δική του η απόφαση».

Επόμενο άρθρο »

Jarvis: Ο Rossi θα είναι στη Valencia

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακή νίκη του Pedrosa στο MotoGP της Μαλαισίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα