• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FIM: Επιστολή του Vito Ippolito
Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους εμπλεκομένους με το MotoGP
Νέα 30/10/2015 - 09:52

Παραθέτουμε παρακάτω την ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIM), Vito Ippolito.

 

Τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε σχέση με τον Παγκόσμιο Τίτλο στο MotoGP για το 2015, έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους αγώνες και δηλητηρίασαν την ατμόσφαιρα στο άθλημα.

 

Απομακρυνόμαστε από την παράδοση των υπερήφανων αθλητικών δρώμενων που αποτελεί μέρος της κληρονομιάς της μοτοσυκλέτας.

 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του. Ωστόσο τα λόγια και οι πράξεις πάντα έχουν συνέπειες. Το κάθε άτομο ξεχωριστά αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτών των συνεπειών.

 

Πρώτοι απ’ όλους πρέπει να είναι ενήμεροι γι’ αυτό οι αναβάτες. Ο καθένας τους έχει χιλιάδες οπαδούς που παρακολουθούν τα κατορθώματά τους στις πίστες και ακούνε τι λένε εκτός αυτών.

 

Γι’ αυτό το λόγο περιμένουμε απ’ αυτούς όχι μόνο στο Πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε πτυχή να δίνουν το καλύτερο παράδειγμα του τι πρέπει και τι φιλοδοξεί να είναι το άθλημά μας.

 

Αυτή την ευθύνη μοιράζονται και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, ξεκινώντας από τις ομάδες και τους χορηγούς.

 

Άσχετο από το σωστό ή το λάθος, αν κάποιοι από αυτούς με λάθος τρόπο και χωρίς λόγο συντηρούν ένα πολεμικό κλίμα αναφορικά με γεγονότα ή αποφάσεις, κάνουν κακό στο άθλημα, σε όλη την κοινότητά μας και στα καλά που αυτό προσφέρει σε όλους.

 

Οι αναβάτες, οι ομάδες, οι κατασκευαστές και οι χορηγοί όχι μόνο θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, αλλά θα πρέπει να αποδέχονται τις αποφάσεις των αγωνοδικών όποιες κι αν είναι αυτές.

 

Σε διαφορετική περίπτωση συμβάλλουν στην αναρχία και στην υπονόμευση της μελλοντικής ανάπτυξης του αθλήματός μας.

 

Εκ μέρους της FIM και όλων όσοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή σεζόν, εκφράζω την ελπίδα ότι στον επόμενο Γύρο της Valencia, που είναι και ο τελευταίος, οι αναβάτες θα δώσουν μάχες στην πίστα και με τρόπο που θα σέβεται πλήρως το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Επόμενο άρθρο »

Ανακοίνωση του Jorge Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Kallio δοκιμαστής της KTM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα