• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Nakamoto για τη Μαλαισία!
«Είναι σημαντικό να μιλάμε για γεγονότα, όχι για υποθέσεις»
Νέα 02/11/2015 - 12:46

Ο Shuhei Nakamoto - αντιπρόεδρος του HRC - μιλά για το συμβάν στη Μαλαισία ανάμεσα σε Valentino Rossi και Marc Marquez.

 

Παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda:

 

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για γεγονότα και όχι για υποθέσεις».

 

«Τα γεγονότα επιδέχονται μιας ερμηνείας, ενώ οι υποθέσεις μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως».

 

«Τα γεγονότα λοιπόν είναι τα παρακάτω:

 

- Ο Marc Marquez κέρδισε το GP της Αυστραλίας προσπερνώντας τον Jorge Lorenzo στον τελευταίο γύρο κι επομένως στερώντας του πέντε βαθμούς.

 

- Στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης πριν το GP της Μαλαισίας, ο Valentino Rossi κατηγόρησε τον Marc ότι ήθελε να βοηθήσει τον Lorenzo στην Αυστραλία.

 

- Στη Μαλαισία, ο Rossi εσκεμμένα έβγαλε τον Marc έξω από την αγωνιστική γραμμή, πράγμα που οδήγησε στην πτώση του και γι’ αυτό τιμωρήθηκε από τους Αγωνοδίκες με τη σύμφωνη γνώμη της FIM».

 

“Στην πραγματικότητα τα παραπάνω είναι τα μόνα γεγονότα που έχουμε και μπορούμε να σχολιάσουμε. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα γίνεται στη βάση υποθέσεων».

 

«Το να μιλάμε για υποθέσεις  το μόνο που θα κερδίσουμε είναι να αυξηθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τώρα, χωρίς να αλλάξει η πραγματικότητα».

 

Ποιά είναι η γνώμη σας για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη Μαλαισία;

Ως HRC είμαστε πολύ λυπημένοι με την κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Marc κατηγορήθηκε για κάτι χωρίς αποδείξεις μετά τον αγώνα στο Phillip Island. Προφανώς και δεν υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις για να στηριχθεί η άποψη ότι ήθελε να βοηθήσει κάποιον άλλον στη μάχη για τον Τίτλο. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει σε φωτογραφίες μετά το τέλος του αγώνα τον Valentino να σφίγγει το χέρι του Marc, αναγνωρίζοντας έναν καταπληκτικό και δίκαιο αγώνα.

 

Πιστεύετε ότι η μάχη στη Μαλαισία ανάμεσα σε Valentino και Marc ήταν αποτέλεσμα των κατηγοριών του Valentino;

Ειλικρινά δεν το πιστεύω. Όλοι ξέρουμε ότι ο Marc παλεύει στο 100% κάθε φορά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον αγαπάμε κι έχει τόσους οπαδούς σ’ όλο τον κόσμο. Ο Marc πάντα πιέζει στο όριο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχει δώσει δυνατές μάχες στην καριέρα του με πολλούς αναβάτες και κανείς δεν έχει παραπονεθεί. Στη Μαλαισία ξέρουμε ότι δυσκολευόταν στην αρχή με γεμάτο το ντεπόζιτο, όπως έχει συμβεί πολλές φορές φέτος. Επίσης έκανε το λάθος στην αρχή του αγώνα και τον πέρασε ο Lorenzo. Μετά τον έφτασε ο Valentino κι άρχισαν να δίνουν μάχες για την τρίτη θέση. Οι προσπεράσεις ήταν ακραίες αλλά καθαρές και από τους δυο. Δυο από τους μεγαλύτερους Πρωταθλητές που έχουμε δει έδιναν μάχες μαζί στην πίστα.

 

Είναι πιθανό να καθυστέρησε τον Valentino σ’ αυτούς τους γύρους;

Οι χρόνοι που έκαναν ήταν αρκετά γρήγοροι και ξεκάθαρα δείχνουν ότι δεν υπήρχει πρόθεση από τον Marc να καθυστερήσει τον Valentino. Επιπρόσθετα, όταν ο Marc έπεσε και ο Valentino είχε άδεια πίστα μπροστά του, δεν ήταν πιο γρήγορος απ’ ότι στη μάχη του με τον Marc. Και οι δυο τους πίεζαν στο όριο. Και οι δυο τους ήθελαν την τρίτη θέση και να προσπαθήσουν να προλάβουν τον Dani και τον Jorge, αλλά φυσικά οι μάχες τους επέτρεψαν στους μπροστά να κάνουν διαφορά. Αυτά έχουν οι αγώνες κι όταν έχεις δυο ταλέντα όπως ο Marc και ο Valentino, τότε μπορείς να δεις μια καταπληκτική μάχη, όπως έγινε στη Μαλαισία.

 

Πιστεύετε ότι ο Valentino κλώτσησε τη μοτοσυκλέτα του Marc;

Είναι προφανές ότι ο Valentino εσκεμμένα έσπρωξε εκτός αγωνιστικής γραμμής τον Marc, κάτι που δεν συνάδει με τους κανονισμούς κι επομένως ο Marc δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανοιχτεί. Τα δεδομένα από τη μοτοσυκλέτα του Marc δείχνουν ότι ενώ σήκωνε τη μοτοσυκλέτα προσπαθώντας να αποφύγει την επαφή, η μπροστινή μανέτα του φρένου δέχτηκε ξαφνικό χτύπημα και κλείδωσε ο μπροστινός τροχός. Αυτή ήταν και η αιτία της πτώσης. Πιστεύουμε ότι αυτή η πίεση που ασκήθηκε ήταν αποτέλεσμα της κλωτσιάς του Rossi. Τα δεδομένα που έχουμε από τη μοτοσυκλέτα του Marc είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε από την Dorna, την FIM ή τα ΜΜΕ.

 

Πιστεύετε ότι ο Marc λέει αλήθεια όταν τονίζει ότι δεν είχε σκοπό να καθυστερήσει τον Valentino στην Sepang;

Ξέρω καλά τον Marc. Είναι καλό παιδί, με δυνατές και ειλικρινείς αξίες. Ο Marc απλά προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη θέση του, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε αναβάτης και τον πιστεύω 100%.

 

Η θέση σας για τον τρόπο που ενήργησε η Επιτροπή;

Σεβόμαστε την απόφασή της και δεν θέλω να κρίνω αν η ποινή που επιβλήθηκε ήταν σωστή ή λάθος. Ωστόσο, πράγματι θεωρώ ότι είχαν τα δεδομένα να πάρουν την απόφαση κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν ήταν απαραίτητο να περιμένουν μέχρι το τέλος.

 

Η γνώμη σας για την προσφυγή του Valentino στο CAS;

Είναι στα δικαιώματά του. Θα σεβαστούμε την απόφαση του CAS.

 

Οι άνθρωποι λένε ότι ήταν άδικο που ο Marc έδινε μάχες με τον Valentino, την ώρα που ο Valentino παλεύει για τον Τίτλο και ο Marc όχι.

Έτσι είναι οι αγώνες! Δεν έγιναν κάποια σχόλια ή αναφορές μετά τη μάχη και την επικράτηση του Dani επί του Valentino στην Aragon, ούτε κανείς κατηγόρησε τον Andrea ότι στο Phillip Island προσπάθησε να βοηθήσει κάποιον άλλον συναθλητή του όταν κέρδιζε τον Valentino. Η φετινή σεζόν ήταν μια δύσκολη για τον Marc και ήθελε στη Μαλαισία να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι στη φύση του να συμβιβάζεται με την 4η θέση, όταν έχει τη δυνατότητα να πάρει την 3η. Ας θυμηθούμε και το Motegi (2010) όταν ο Valentino δεν είχε πιθανότητες για τον Τίτλο, αλλά έδωσε ωραία μάχη με τον Jorge. Μετά τον αγώνα, όταν ο Jorge παραπονέθηκε ότι ο Valentino παραήταν επιθετικός και αδικαιολόγητα, καθώς δεν πάλευε για τον Τίτλο, ο Valentino δήλωνε: Τι περιμένατε από εμένα; να τερματίσω πίσω; Αν το ήξερα καλύτερα να έμενα σπίτι μου. Συμφωνούμε απόλυτα μ’ αυτή την προσέγγιση του Valentino και πάντα θα περιμένουμε από τους αναβάτες μας να κυνηγούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Η γνώμη σας για τον Valentino τώρα;

Ο Valentino είναι ο μεγαλύτερος Πρωταθλητής αυτού του αθλήματος. Πιστεύω ότι φέτος έκανε καταπληκτική δουλειά και αν κερδίσει το Πρωτάθλημα θα το αξίζει πραγματικά. Το γεγονός ότι είναι 36 χρονών αυξάνει το σεβασμό για έναν τέτοιο Πρωταθλητή. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω τις κατηγορίες του για το Phillip Island και την κίνησή του στη Μαλαισία. Ελπίζουμε ότι θα το σκεφτεί εκ νέου και θα καταλάβει το λάθος του.

 

Ο στόχος σας για την Valencia;

Όπως πάντα είναι η νίκη! Ελπίζουμε ότι ο Dani και ο Marc θα παλέψουν για τη νίκη. Αν κάνουν το 1-2, ανεξαρτήτως του ποιός θα είναι πρώτος-δεύτερος, θα είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Πρώτα απ’ όλα γιατί θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη, δεύτερον διότι αν είναι μπροστά από τους Valentino και Jorge το αποτέλεσμα αυτό δεν θα επηρεάσει τη μάχη για τον Τίτλο και τέλος ελπίζουμε όλοι να καταλάβουν ότι οι αναβάτες της Honda μάχονται για τη νίκη και τον ανταγωνισμό και για τίποτε άλλο.

Επόμενο άρθρο »

Συμπλοκή έξω από το σπίτι του Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Η Peugeot στην Moto3!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα