• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Είμαστε πολύ μακριά!
Από τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών
Νέα 12/11/2015 - 13:13

Ο Marc Marquez ήταν ο αναβάτης που έκανε τον καλύτερο χρόνο στο διήμερο τεστ της Valencia, ωστόσο υπογράμμισε ότι απέχουν πολύ ακόμα από τις δυνατότητες του νέου software.

 

«Σήμερα (σ.σ. χτες) μπήκαμε μόνο με το software της Magneti Marelli και απέχουμε πολύ από το να έχουμε μια βάση».

 

«Υπάρχουν τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε. Όσον αφορά στο χρόνο, με τα Michelin είναι πιο εύκολο να κάνεις πιο γρήγορο γύρο».

 

«Γι’ αυτό και οι χρόνοι είναι πολύ κοντά. Παίζουμε με πολλά, δουλεύουμε πολύ και το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά είναι ότι κάνεις πέντε γύρους και μετά περνάς μισή ή μια ώρα στο box για να κάνεις αλλαγές».

 

«Δεν το διασκεδάζω και πολύ τώρα. Η μοτοσυκλέτα δεν σπινάρει: απλά κινείται και κόβει και πιστεύω ότι είμαστε πολύ μακριά από τις πραγματικές δυνατότητες των ηλεκτρονικών».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει δραματικά το στυλ του, απλά να συμφιλιωθεί με την αίσθηση των Michelin.

 

«Για την ώρα δεν τα έχω καταλάβει καλά, είμαι γρήγορος και πιέζω αλλά θέλω να τα καταλάβω καλύτερα για τα γλιστρήματα και όλ’ αυτά».

 

«Πρέπει να είσαι προσεχτικός με τα Michelin. Αλλάζει λίγο η θερμοκρασία και είχαμε πολλές πτώσεις. Κλείδωνε το μπροστά πολύ. Το μεσημέρι ήταν καλύτερα».

 

«Πρέπει να τα κατανοήσουμε καλά. Είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια με μια εταιρεία να είναι οι μοτοσυκλέτες προς μια κατεύθυνση».

 

«Δούλεψα με τα ηλεκτρονικά. Είχα το ίδιο στήσιμο όπως την Κυριακή. Αν αλλάζαμε το στήσιμο θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν αφιερώσαμε χρόνο σ’ αυτό».

 

«Το πιο σημαντικό για εμένα με τα ηλεκτρονικά είναι η έξοδος από τη στροφή. Στα μέσα και στην έξοδο από τη στροφή νιώθω ότι κόβει και δεν ξέρω γιατί».

 

«Μπορείς να παίξεις με το γκάζι, αλλά τότε είσαι πιο αργός. Δεν το καταλάβαμε αλλά είναι φυσιολογικό. Τα πάντα είναι καινούργια. Οι μηχανικοί δουλεύουν πολύ».

 

Ο Marc είχε και μια δεύτερη πτώση χτες, την οποία χαρακτήρισε ακριβώς ίδια με αυτή που είχε με τα Michelin στο Mugello τον Ιούνιο.

 

«Με τα Bridgestone μπορούσα και φρέναρα πολύ βαθιά. Εκεί είναι που δυσκολεύομαι πολύ».

 

«Και δεν πίεζα στο 100%. Νομίζω αρκετοί δεν πιέζουν. Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, χάνεις το μπροστινό. Καλύτερα τώρα και όχι στη σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Σημαντικό βήμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Δελτίο Τύπου Μοτοδυναμική ΑΕΕ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα