• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Concept CB από την Honda
Θα έχουμε αναβάθμιση της CB1100;
Τεστ-Μοντέλα 24/12/2015 - 13:00

Η Honda αποκάλυψε τη γκάμα των οχημάτων που θα παρουσιάσει τον Ιανουάριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος είναι αυτοκίνητα, υπάρχουν και μερικές μοτοσυκλέτες.

 

Ανάμεσα στις Africa Twin, Fireblade SP, VFR800X και RC213V-S, που θα τις περίμενε κανείς, υπάρχει και το Concept CB που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά και πάλι στο Τόκυο, τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Μοτοσυκλέτας.

 

Με την παρουσία του λοιπόν - σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα - και πάλι στη γκάμα της Honda, άρχιζαν να πολλαπλασιάζονται οι φήμες ότι μιλάμε πλέον για τη νέας γενιάς CB1100.

 

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι διαφορές οπτικά δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν στο Concept CB σε σύγκριση με την CB1000 EX και αυτό διότι οι κατασκευαστές θέλουν να διατηρήσουν όσο γίνεται αναλλοίωτη αυτή την παραδοσιακή αύρα.

 

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν! Έχουμε λοιπόν ανασχεδιασμένο ντεπόζιτο, αλουμινένια εφέ στα πλαϊνά πάνελ, νέα καλύμματα δοχείου αέρα με χρώμιο, νέα σέλα και διαδικασία χύτευσης για τα μαρσπιέ.

 

Το χρώμιο κυριαρχεί στον πίνακα οργάνων και στον προβολέα, με τον κινητήρα πάντως και το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας να παραμένουν ως έχουν.

 

Η CB1100 έχει μοτέρ προδιαγραφών Euro 2004, παρά το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι κατασκευαστές έχουν εγκαταλείψει τους αερόψυκτους τετρακύλινδρους κινητήρες που δύσκολα «έπιαναν» τις απαιτούμενες εκπομπές ρύπων.

 

Η Honda παρουσιάζει το Concept CB ως μια custom μοτοσυκλέτα, ωστόσο τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι περισσότερο παραγωγής.

 

Άλλωστε και πριν τον Οκτώβριο κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα επρόκειτο για μοντέλο παραγωγής και το γεγονός ότι το βλέπουμε και πάλι σ’ ένα Σαλόνι, κάνει αυτή την άποψη ακόμα πιο ισχυρή.

Επόμενο άρθρο »

Το παπί αναβαθμίζεται!

« Προηγούμενο άρθρο

APRILIA CAPONORD 1200 RALLY

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα