• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τις πταίει;
Στην τρομακτική πτώση του Baz
Νέα 02/02/2016 - 11:52

Οι πτώσεις των Lorenzo-Espargaro σήμερα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, με την Michelin να ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτήν του Loris Baz.

 

Ο Γάλλος έπεσε στην ευθεία με 290χλμ/ώρα σε μια τρομακτική πτώση και μια από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων, ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτα.

 

Η GP14,2 του Baz καταστράφηκε και γρήγορα οι κριτές σήκωσαν την κόκκινη σημαία, αν και υπήρξε μια αρχική καθυστέρηση λόγω του τρόμου από την πτώση.

 

Επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα για την πτώση, αλλά οι υπεύθυνοι έχουν καταλήξει σε τρεις εκδοχές.

 

Είτε έσπασε η πίσω ανάρτηση και το ελαστικό διαλύθηκε, είτε το πίσω ελαστικό ήταν ελαττωματικό, είτε ανέβασε θερμοκρασία επειδή δεν ήταν καλά φουσκωμένο.

 

Η εκδοχή να οφείλονταν σε πρόβλημα με τον κινητήρα της Avintia Ducati του Loris Baz αποκλείστηκε από την τηλεμετρία.

 

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες ομάδες, σε μια προσπάθεια να βρουν καλύτερη πρόσφυση και να κάνουν καλύτερους χρόνους, μειώνουν επίτηδες την πίεση των ελαστικών.

 

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Loris Baz τη χτεσινή ημέρα και σήμερα που είχε πίεση στο 1,4 bar και παρά το ότι δεν έχουμε επίσημη εξήγηση, η πιθανότερη αιτία της σημερινής πτώσης του είναι αυτή ακριβώς.

 

Η Michelin απέσυρε το μαλακό πίσω ελαστικό που φορούσε ο Loris Baz όταν έπεσε, ενώ επέβαλε ελάχιστη πίεση ελαστικών στο 1,7 bar.

Επόμενο άρθρο »

Video: Η τρομακτική πτώση του Baz

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test Ημ.2: Μια ώρα πριν το τέλος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα