• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, επόμενο τεστ: Αυστραλία!
Ομάδες και οδηγοί επιστρέφουν στην πίστα
Νέα 16/02/2016 - 10:01

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά με τις δοκιμές της Sepang και τους πολύ καλούς χρόνους που είδαμε στην Μαλαισία.

 

Αυτό από μόνο του υπόσχεται πολλά για την επερχόμενη σεζόν, παρά τις πολύ σημαντικές και μεγάλες αλλαγές με τα νέα ελαστικά και το κοινό software.

 

Βέβαια, στην Μαλαισία δεν έλειψαν και τα απρόοπτα και φυσικά αναφερόμαστε στην πτώση του Loris Baz με 290/χλμ/ώρα, που ανάγκασε την Michelin να αποσύρει το πίσω μαλακό ελαστικό.

 

Πέρα από τους χρόνους των αναβατών, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και πως θα ανταπεξέλθει η Γαλλική εταιρεία στην απαιτητική πίστα του Phillip Island.

 

Στην Yamaha - και παρά τη δυνατή παρουσία στην Sepang - δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και έφτασαν στην Αυστραλία με στόχο να επιβεβαιώσουν ότι είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

 

Με την Michelin να έχει κάνει αλματώδη πρόοδο όσον αφορά στο μπροστινό της ελαστικό, οι Lorenzo και Rossi θα κάνουν πολλές συγκρίσεις με το παλιό και νέο πλαίσιο για να βγάλουν συμπεράσματα.

 

Παράλληλα, μακριά από τη ζέστη και το τροπικό κλίμα της Sepang, το Phillip Island προσφέρεται και για προσομοιώσεις αγώνα, κάτι που δεν είδαμε από το δίδυμο της ομάδας στην Μαλαισία.

 

Φυσικά το παραπάνω ισχύει για το σύνολο σχεδόν των αναβατών, καθώς στην Sepang ο μόνος που έκανε προσομοίωση την τελευταία ημέρα ήταν ο Bradley Smith.

 

Στην Honda μπορεί να είχαν μόνο δυο αναβάτες τους στην πρώτη δεκάδα, ωστόσο άλλο είναι αυτό που «καίει» το HRC.

 

Σε μια διαφορετική πίστα, όπως είναι αυτή της Αυστραλίας, οι άνθρωποι της ομάδας και οι αναβάτες ψάχνουν ακόμα τις κατάλληλες λύσεις με τον επιθετικό χαρακτήρα του κινητήρα.

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το εργοστάσιο δεν θα φέρει καινούργια εξαρτήματα στην Αυστραλία, με τη δουλειά κυρίως να εστιάζεται στα ηλεκτρονικά.

 

Ο Jack Miller - με Honda στην ομάδα Marc VDS από φέτος - θα δώσει το παρών στην πίστα της πατρίδας του για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του που τον ανάγκασε να χάσει το πρώτο τεστ.

 

Πολλή δουλειά περιμένει και τους αναβάτες της Ducati στο Phillip Island, μετά από μια επιτυχημένη σε γενικές γραμμές παρουσία στην Μαλαισία.

 

Βασικό μέλημα για τους κόκκινους θα είναι να επιβεβαιώσουν ότι είναι σε καλό δρόμο και με τις οχτώ μοτοσυκλέτες τους.

 

Δυστυχώς όσοι είχαν κρυφές ελπίδες ότι ίσως βλέπαμε και πάλι τον Casey Stoner στην πίστα που κυριαρχούσε όταν αγωνιζόταν στο MotoGP, μάλλον θα διαψευστούν.

 

Ο Αυστραλός άσος και δοκιμαστής των κόκκινων δεν θα δώσει το παρών στο Phillip Island, αντίθετα ο Eugene Laverty που είχε τραυματιστεί στο χέρι στην Sepang θα δώσει το παρών.

 

Απ’ όλους τους κατασκευαστές, η Suzuki θα έχει τα περισσότερα εξαρτήματα για να δοκιμάσει στο Phillip Island, όπου και θα φέρει το πλήρες seamless κιβώτιο με στόχο να το έχουν οι αναβάτες της στις δοκιμές του Qatar.

 

Η Aprilia δεν θα είναι στην Αυστραλία, αντίθετα οι Bautista και Bradl θα κάνουν ιδιωτικές δοκιμές στο Qatar με την ολοκαίνουργια RS-GP την οποία θα έχουν στο τρίτο επίσημο τεστ που θα γίνει στην ίδια πίστα.

 

Οι δοκιμές της Αυστραλίας ξεκινούν αύριο το πρωί στις 10:00 (τοπική ώρα) και θα ολοκληρωθούν στις 19 Φεβρουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Συνεργασία Suter-Ducati;

« Προηγούμενο άρθρο

Πτώση για τον Di Meglio και χειρουργείο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα