• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island Ημ.1: Αλαλούμ με τον καιρό!
Ο Petrucci 1ος στο τέλος σε στεγνή πίστα
Νέα 17/02/2016 - 10:28

Ο καιρός ήταν ο πρωταγωνιστής την πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα του Phillip Island, με τη βρεγμένη πίστα να υποδέχεται τους αναβάτες του MotoGP.

 

Η βροχή πότε σταματούσε και πότε ξεκίναγε να πέφτει εκ νέου, κάνοντας δύσκολο το έργο των οδηγών, οι οποίοι πάντως είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα βρόχινα ελαστικά της Michelin, αλλά και τα ηλεκτρονικά στο βρεγμένο.

 

Στην Honda και οι δυο εργοστασιακοί είχαν τον πιο πρόσφατο κινητήρα του 2016, ενώ οι Cal Crutchlow και Tito Rabat είχα αυτόν του ’15 αλλά και την πρώτη έκδοση του 2016 που είχαν στην Valencia οι Marquez-Pedrosa.

 

Ο Valentino Rossi, ο οποίος έκλεισε τα 37 χτες, βγήκε στην πίστα με τη μοτοσυκλέτα του 2016, αυτή που έχει πίσω το ντεπόζιτο.

 

Από την άλλη, ο Jorge Lorenzo θέλησε να δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα του στο βρεγμένο μόνο κι έκανε τους περισσότερους γύρους (22) σε βρεγμένη πίστα από κάθε άλλον.

 

Καθώς η μέρα προχωρούσε και όταν φτάσαμε στα μισά των δοκιμών, η βροχή είχε σταματήσει και ο Marquez βγήκε στην πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Michelin που φέτος θα κάνουν ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα.

 

Ο Ισπανός του HRC γιορτάζει σήμερα τα 23α  του γενέθλια και ήταν μπροστά στη λίστα με τους χρόνους στο μεγαλύτερο διάστημα της 1ης ημέρας, καθώς μόλις 11 αναβάτες είχαν βγει στο βρεγμένο.

 

Δυο ώρες πριν το τέλος υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στην πίστα, με τους αναβάτες πρόθυμους να εκμεταλλευτούν το λίγο χρόνο που θα τους δινόταν στο στεγνό.

 

Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν με τους Petrucci και Redding - το δίδυμο της Octo Pramac Yakhnich - να φοράνε πρώτοι σλικ ελαστικά.

 

Οι δυο ομόσταυλοι κρατούσαν το 1-2 στη λίστα με τους χρόνους καθώς η βροχή μια σταματούσε και μια έπεφτε, με τους αναβάτες να έχουν μια τελευταία ευκαιρία στο στεγνό περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος.

 

Σ’ αυτό το σημείο οι Vinales και Bradley Smith ήταν αυτοί που βελτιώθηκαν περισσότερο από τους υπόλοιπους και κατάφεραν να πάρουν θέση στην τριάδα.

 

Ο Petrucci από την πλευρά του υπερασπίστηκε την 1η θέση μ’ ένα 1:31,764 που έκανε και κράτησε πίσω του στα 7 και 8 δέκατα αντίστοιχα τους Vinales-Smith.

 

Τέταρτος ήταν ο ομόσταυλος του Petrucci, ο Scott Redding με διαφορά 1,1δ από τον Ιταλό. Ο Redding έκανε 41 γύρους σήμερα, τους περισσότερους από κάθε άλλον!

 

Τόσο ο Crutchlow, όσο και ο Rossi, είχαν κάνει τους περισσότερους γύρους τους στο βρεγμένο, όταν μπήκαν στην πίστα τα τελευταία λεπτά για να βελτιώσουν τους χρόνους τους και κατάφεραν ν’ ανέβουν στην 5η κι 6η θέση αντίστοιχα.

 

Και ο Pol Espargaro έριξε το χρόνο του στις βελτιωμένες συνθήκες πίστας, γράφοντας 1:33,126 χρόνος που του χάρισε την έβδομη θέση.

 

Οι τρεις προαναφερθέντες ήταν και οι τελευταίοι με διαφορά εντός 2δ από τον Petrucci, ο οποίος έχει 2 πρώτες θέσεις στις 4 ημέρες δοκιμών μέχρι στιγμής, όσες και ο Lorenzo!

 

Ο Jack Miller επέστρεψε στη δράση κι ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα του για πρώτη φορά μετά το σπάσιμο του δεξιού του ποδιού (έχει ειδικές μπότες στην Αυστραλία).

 

Ο Αυστραλός έκανε 1:33,992 που του έδωσε την ένατη θέση,  πίσω από τον Yonny Hernandez και την GP14,2 του, ο οποίος ήταν μπροστά και από τους δυο εργοστασιακούς της Ducati.

 

Ο Iannone έκανε τον δέκατο χρόνο σήμερα και όταν προσπάθησε να κάνει έναν γρήγορο γύρο, η βροχή τον πρόλαβε προς το τέλος του! Ο Dovi μπήκε για λίγο στην πίστα αλλά δεν έγραψε χρόνο.

 

Εν τω μεταξύ και οι δυο αναβάτες της Avintia επέλεξαν να μείνουν στα γκαράζ τους σήμερα, μη ρισκάροντας στις δύσκολες συνθήκες πίστας.

 

Στην 11η θέση βρίσκουμε τον rookie Tito Rabat, ο οποίος έκανε τον καλύτερο χρόνο του στον 28ο γύρο του κι έμεινε μπροστά από τον Marc Marquez.

 

Ο εορτάζοντας Ισπανός έμεινε με το 1:35,354 που είχε κάνει στην αρχή της ημέρας. Ο Aleix Espargaro από την άλλη έκανε μόνο δυο γύρους και ολοκλήρωσε 13ος, μπροστά από τον Laverty.

 

Ο δοκιμαστής της Suzuki, Takuya Tsuda, εκμεταλλεύτηκε το λίγο χρόνο στο στεγνό κι έκανε τον 15ο χρόνο. Ο Tsuda - μαζί με τον δοκιμαστή της Honda, Aoyama - ήταν στο Phillip Island πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές.

 

Ο Tsuda δοκίμασε στην Αυστραλία το full seamless κιβώτιο της Suzuki, το οποίο θα έχουν στη διάθεσή τους οι Espargaro-Vinales στο Qatar. Το δίδυμο της ομάδας θέλει να εκμεταλλευτεί τις δοκιμές για τον νέο κινητήρα, αλλά θα χρειαστεί χρόνο στο στεγνό γι’ αυτό.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έκανε μόλις τον 16ο χρόνο κι έμεινε μπροστά από τον Dani Pedrosa, καθώς οι δυο τους έμειναν με τους χρόνους τους στο βρεγμένο.

 

Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν ένα τέταρτο νωρίτερα σήμερα και γι’ αυτό το λόγο θα ξεκινήσουν ένα τέταρτο νωρίτερα σήμερα το βράδυ (00:45) ώρα Ελλάδας.

 

Ο καιρός δείχνει ότι θα είναι καλύτερος τη δεύτερη ημέρα, με τη βροχή μάλλον να επιστρέφει την Παρασκευή για να δυσκολέψει το έργο των οδηγών.

Επόμενο άρθρο »

Ο Cadalora στο γκαράζ του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island Test Ημ.1: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα