• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δυνατός απ’ την αρχή
Μέχρι και το τέλος!
Νέα 18/02/2016 - 13:26

Μπορεί χτες να δήλωνε ότι όλα μοιάζουν διαφορετικά στην πίστα του Phillip Island, όμως τη δεύτερη ημέρα διέλυσε τις άσχημες εντυπώσεις!

 

Ο Rossi ήταν τέταρτος στη λίστα με τους χρόνους και περίπου τρία δέκατα πίσω από την έκπληξη τον Vinales στην 1η θέση, είχε όμως τους περισσότερους γύρους στο 1:29 από κάθε άλλον.

 

Παράλληλα, στην τελευταία του έξοδο ο Ιταλός σούπερ σταρ ήταν και ο μόνος που κατάφερε να κάνει πέντε συνεχόμενους γύρους σ’ αυτό το όριο.

 

«Χτες έκανα μόλις 7-8 γύρους και η πρώτη εντύπωση δεν ήταν καλή και γι’ αυτό ανησυχούσα. Αλλά σήμερα, με καλές συνθήκες, ήδη από το πρωί είχα καλή αίσθηση και ήμουν από την αρχή γρήγορος».

 

«Είναι διαφορετικό να οδηγείς με τα Michelin, αλλά ταυτόχρονα μ’ αρέσει κιόλας. Είναι διασκεδαστικό και αυτό είναι σημαντικό».

 

«Ήταν μια καλή ημέρα από την αρχή μέχρι το τέλος. Πάντα ήμουν κοντά στην κορυφή. Τελικά πήρα την 4η θέση αλλά η απόσταση από τον πρώτο δεν είναι μεγάλη, ενώ δεν φόρεσα και καινούργια ελαστικά στο τέλος».

 

«Θα δούμε αν αύριο θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Το άλλο καλό πράγμα είναι ότι πάντα κάναμε σταδιακή πρόοδο. Βελτιωθήκαμε αρκετά».

 

Μιλώντας περισσότερο για τα Michelin, ο Vale παραδέχτηκε ότι το μπροστινό δεν είναι στα επίπεδα της Bridgestone, αλλά τόνισε και το πόσο έκπληκτοι είναι όλοι που ήταν γρήγοροι τόσο νωρίς με τα Michelin.

 

«Για μένα το μπροστινό είναι ακόμα λίγο χειρότερο σε σχέση με αυτό της Bridgestone, αλλά το πίσω είναι καλύτερο. Έτσι η ισορροπία είναι η ίδια».

 

«Σε χρόνους είμαστε ήδη σε ρυθμούς αγώνα και νομίζω ότι κανείς δεν το περίμενε τόσο νωρίς. Είμαστε ήδη σε καλό επίπεδο».

 

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει με τα ελαστικά της Michelin, αφορά στην έλλειψη σταθερότητας σε απόδοση. «Υπό αυτή την άποψη η Bridgestone ήταν πολύ καλή, διότι στα 100 που δοκίμαζες τα 99 ήταν ίδια».

 

Ποιοτικά όμως, όπως τόνισε και ο Valentino Rossi, τα Michelin δεν υστερούν σε σχέση με αυτά της Bridgestone.

 

Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και ο Ιταλός άσος της Movistar Yamaha σχεδιάζει να κάνει προσομοίωση αγώνα - για πρώτη φορά με τα Michelin - αύριο.

 

Αυτό θα μας δώσει μια ακόμα καλύτερη εικόνα της κατάστασης του κάθε αναβάτη, όπως και πολύτιμα στοιχεία για την Magneti Marelli και τα ηλεκτρονικά της,

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ευτυχώς είμαι καλά!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Νιώθω πιο άνετα με τα Michelin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα