• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το δίλημμα του Poncharal!
Τι να κάνω με τους Smith/Espargaro;
Νέα 02/03/2016 - 11:56

Η όλη νοοτροπία της Tech3 ως δορυφορικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, είναι να λειτουργεί ως εκκολαπτήριο μελλοντικών αστέρων που θα επανδρώσουν την εργοστασιακή Yamaha.

 

Αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πάντα, ωστόσο το αφεντικό της ομάδας - Herve Poncharal - κινείται με βάση τη συγκεκριμένη νοοτροπία.

 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό το 2017 να μην είναι στο γκαράζ της ομάδας οι Smith κι Espargaro, με τον πρώτο να έχει συμπληρώσει τρεις και το δεύτερο δυο σεζόν.

 

«Υπάρχουν τέσσερεις Yamaha στο grid. Οι εργοστασιακές έχουν στόχο να κερδίζουν αγώνες και τον Τίτλο, αλλά αυτός δεν είναι ο δικός μας στόχος», σχολιάζει ο Poncharal.

 

«Δικός μας στόχος είναι να δοκιμάζουμε νέους αναβάτες και να αξιολογούμε τη δυναμική τους και ίσως - όπως έγινε με τον Spies - να ανέβουν στη μεγάλη ομάδα αν υπάρχει θέση».

 

«Στα τέλη του ’16 ο Bradley θα έχει 4 σεζόν και ο Pol 3 με την Tech3. Επομένως είτε θα είναι επιτυχημένοι και θα πάνε σε εργοστασιακή ομάδα ή δεν θα κάνουν κάτι καλύτερο από μια απλά καλή σεζόν. Τότε τι κάνουμε;»

 

«Θα πρέπει να τους κρατήσουμε επ’ αόριστον ή - και αυτό από ανθρώπινης πλευράς είναι πιο δύσκολο - θα τους πούμε ότι δουλειά μας είναι να ψάχνουμε για νεαρούς αναβάτες και όχι να είμαστε 5-6-7 με τους ίδιους. Θα έχουμε ηθικό δίλημμα».

 

«Θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα γύρω στη Βαρκελώνη ή στο Assen. Δεν έχουμε άλλωστε και πίεση να υπογράψουμε άμεσα τους αναβάτες μας».

 

«Οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι αναβάτες θα κλείσουν πρώτοι. Έτσι προτεραιότητα θα έχουν οι Yamaha, Honda και Ducati».

 

«Μετά η Suzuki και όταν όλα ξεκαθαριστούν, θα δούμε πως θα κινηθούμε από εκεί και πέρα».

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ο Rins για το 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pirro στη θέση του Petrucci

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα