• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test: Ημέρα 3η
Δυνατός και σταθερός ο Lorenzo
Νέα 04/03/2016 - 23:37

Έπεσε η αυλαία και για το τελευταίο επίσημο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν στις 20 Μαρτίου, με πολλούς πάντως να πέφτουν, όπως συνέβη και στην Αυστραλία.

 

Για μια ακόμη φορά οι οδηγοί περίμεναν να δύσει ο ήλιος για να βγουν στην πίστα, με τον Valentino να πέφτει για δεύτερη φορά σε διάστημα δυο ημερών.

 

Λίγο αργότερα έπεσε και ο Rabat, ο οποίος θα έπεφτε και πάλι αργά το απόγευμα. Πτώσεις είχαν και οι Aleix Espargaro, Baz, Barbera και Crutchlow, με τον τελευταίο να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο.

 

Κανείς πάντως από όσους έπεσαν δεν αναφέρθηκε με πρόβλημα τραυματισμού.

 

Στους χρόνους ήταν η σειρά του Jorge Lorenzo να ξεχωρίσει και σήμερα, με τον Ισπανό να είναι ο μόνος κάτω από το 1:55!

 

Ο Lorenzo - με τα ελαστικά της Michelin και τα νέα ηλεκτρονικά - ήταν 97χιλ ταχύτερος από το χρόνο που είχε κάνει πέρυσι στις δοκιμές του Qatar ο Dovizioso!

 

Η παρουσία του Lorenzo ήταν εντυπωσιακή, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό πάνω από μισό δευτ. στον ένα γύρο, αλλά και σε ρυθμό αγώνα!

 

Πράγματι, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε τις διαθέσεις του με μια καταπληκτική προσομοίωση αγώνα 22 γύρων, όσο θα διαρκέσει και ο αγώνας στις 20 Μαρτίου!

 

Βγάζοντας εκτός τον πρώτο «αργό» γύρο, ο Jorge Lorenzo είχε μέσο όρο 1:56,218 δηλαδή μόλις δυο δέκατα πάνω από το χρόνο που έκανε στον περσινό αγώνα με τα Bridgestone.

 

Η έκπληξη στη δεύτερη θέση ακούει στο όνομα Scot Redding, ο οποίος κατάφερε να κάνει ένα πολύ γρήγορο γύρο στο 1:55,326!

 

Ο Βρετανός από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην Ducati δείχνει εντελώς διαφορετικός αναβάτης σε σχέση με πέρυσι!

 

Είχε αρκετούς γύρους στο 1:55 (11) και στην προτελευταία του έξοδο έκανε 9 συνεχόμενους γύρους, από τους οποίους οι 5 ήταν στο 1:55 (4 συνεχόμενοι).

 

Ο Vinales κατάφερε να βελτιώσει για ένα δέκατο το χτεσινό του χρόνο και πήρε την τρίτη θέση σήμερα και την τρίτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο Vinales δεν έκανε προσομοίωση αγώνα, κάνοντας πολλές σύντομες εξόδους στην πίστα.

 

Ο Marquez μπήκε δυνατά και σήμερα, όπως και χτες, χωρίς όμως να πέσει αυτή τη φορά και κατάφερε γρήγορα να γράψει καλούς χρόνους.

 

Έχοντας χάσει αρκετή από την αυτοπεποίθησή του τις προηγούμενες ημέρες, ο Ισπανός κατάφερε μ’ έναν τελευταίο γρήγορο γύρο να μπει στην πεντάδα.

 

Ο Marquez έκανε μια προσομοίωση αγώνα 13 γύρων και με εξαίρεση τους δυο πρώτους - ο δεύτερος ήταν στο 2:01 - είχε μ.ο. στο 1:56,064 και μάλιστα με καλύτερο γύρο του τον τελευταίο!

 

Το ότι οι αγώνες θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος τους, λόγω της απόδοσης των ελαστικών της Michelin, ήταν κάτι που έχουν επισημάνει αρκετοί αναβάτες ήδη από τα προηγούμενα τεστ.

 

Στην 5η θέση σήμερα και στα συνδυασμένα βρίσκουμε τον Valentino Rossi με χρόνος στο 1:55,429 που έκανε στον 36ο από τους 55 γύρους.

 

Ο Ιταλός άσος επιχείρησε προσομοίωση αγώνα 14 γύρων αλλά δεν απέφυγε τα λάθη, καθώς τρεις από αυτούς ήταν πάνω από τα δυο λεπτά.

 

Πάντως και ο Valentino έδειξε δυνατός στο τέλος της προσομοίωσης, όταν και έκανε τον καλύτερό του χρόνο, ενώ γενικά στους υπόλοιπους γύρους ήταν σταθερός στο χαμηλό 1:56.

 

Στην έκτη θέση βρίσκουμε τον Andrea Iannone, μόλις τον ένα από τους δυο αναβάτες της πρώτης δεκάδας που δεν κατάφεραν να κατεβάσουν το χτεσινό τους χρόνο.

 

Ο Iannone έριξε το βάρος στην προσομοίωση αγώνα κάνοντας 17 συνεχόμενους γύρους. Στον έναν προφανώς από λάθος έκανε 2:03,0. Αν τον βγάλουμε εκτός, ο Ιταλός είχε μ.ο. στο 1:56,477.

 

Ελάχιστα πιο πίσω από τον αναβάτη της Ducati (57χιλ) πήρε θέση ο Cal Crutchlow, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να κατεβάσει πάνω από μισό δευτ. το χτεσινό του χρόνο.

 

Ο Βρετανός στην τελευταία του έξοδο έκανε 7 γύρους, έχοντας τρεις στο 1:55 και δυο στο χαμηλό 1:56.

 

Με τον Pedrosa να κλείνει με εφιαλτικό τρόπο το τεστ, ο Crutchlow ήταν η δεύτερη καλύτερη Honda, ένα δέκατο μπροστά από τον 8ο Dovizioso.

 

Ο Dovi έκανε και αυτός στην τελευταία του έξοδο 7 γύρους, με τους τέσσερεις τελευταίους στο 1:55 με καλύτερο όλων τον τελευταίο του.

 

Παρά τις δυο πτώσεις του, ο Barbera κατάφερε να μείνει στη δεκάδα με καλύτερο χρόνο του το 1:55,733 κάνοντας μόλις 23 γύρους σήμερα.

 

Γενικότερα η παρουσία του Ισπανού και στα τρία τεστ γεμίζει με πολλές ελπίδες την  ομάδα του και τον ίδιο, για τον πρώτο αγώνα.

 

Φανερά απογοητευμένος κι ενοχλημένος ο Dani Pedrosa, το μόνο που κατάφερε ήταν να κλείσει το τεστ στη δέκατη θέση (χάρη στο χτεσινό του χρόνο). Σήμερα ήταν μόλις 14ος!

 

Ο Pol Espargaro έκλεισε την ημέρα στην 11η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, με πολύ καλή παρουσία στην προσομοίωση που έκανε.

 

Ο Ισπανός είχε μέσο όρο 1:56,456 στους 17 συνεχόμενους γύρους που επιχείρησε, με τους δυο από αυτούς, προς το τέλος, να είναι στο 1:55.

 

Ο Smith από την άλλη φύλαγε λάστιχα για την τελευταία ημέρα και σήμερα έκανε 62 γύρους μένοντας πίσω από τον ομόσταυλό του και χωρίς να δοκιμάσει προσομοίωση.

 

Ανάμεσα στους δυο αναβάτες της Tech 3 ήταν ο Yonny Hernandez. Αρκετά πίσω ο Aleix Espargaro, μόλις στην 15η θέση και με διαφορά στο 1,1δ από τον ομόσταυλό του.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Πιο δυνατοί από πέρυσι!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Μπορούμε και πιο γρήγορα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα